PZ HS 360 ruggen

Hallo tractorfanners. Bij een PZ HS 360 kun je toch de tanden verzetten om te ruggen. Maar dat lukt niet wat moet ik nu doen?

Met vriendelijke groeten Davie Landinifan

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Davie Landiniefan: Als je de tand "uitgetrokken" hebt, met korte hamertikjes de tandbevestiging nylon blokje omzetten naar de zweel-stand.
Beetje kruipolie helpt daarbij.

AANVULLING: Bij dat omzetten moet de tand wel in "opgeklapte" positie blijven omdat anders de spanstift met daaraan het "opklapveertje" aan de onderkant vastloopt op de rotor.
mf 35X driver
Ff flink met de wd 40 erover
doe ik ook altijd
gaat heel soepel
dx11
Altijd tobben met die dingen. idd kruipolie en een hamer er bij. en een schroevendraaier is ook altijd handig.
walker1
Haha, ja ik ken die 360 schudders ook wel, vroeger ook hier gehad, staat nu in hoekje van de schuur als reserve schudder/hark.
Persoonlijk ben ik er nooit geen fan van geweest, zo'n combimachine schud lang niet zo mooi als een echte schudder en harkt ook niet zo mooi als een echte hark.
Voor het harken moet je idd de tanden verzetten, ook het hele apparaat moet dan in een bepaalde stand gezet worden.
Volgens mij heb je ook verschillende tanden voor de linker en rechter rotor.
walker1
@dx11, juist ja, altijd tobben met die dingen, maar goed, voor een hobbyboer met 1 of 2 ha. kan het wel een leuk machientje zijn.
mf 35X driver
Nou met alleen kruipolie ist n makkie
duinen is niet alles maar schudden is zeker wel netjes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2