Ervaringen JD gps

Hallo tf'ers

wat zijn de ervaringen met een John deere ITC-SF2 GPS?
dat is op 10 cm nauwkeurig

maar zijn daar goede ervaringen mee of slechte?

Bart H

Deel dit topic

Reacties

Michiel-Biervliet
Voldoet goed om te spuiten en strooien enz. Verder erg gebruiksvriendelijk. Je kan met de GPS oefenen op de site van JD. Als je het niet kan vinden moet je het maar even laten weten stuur ik de link.

gr.
bart H
Ja als je een link zou kunnen sturen graag maar ik ga eerst ook ffe zoeken
is dat op de nederlandse site of op de amerikaanse site?
maartendankers
Wij hebben het ook, gebruiken het vooral met bemesten en met het smaragden. Werkt super, het werkt een beetje ingewikkeld en je zal het niet 1, 2, 3 doorhebben maar als je het eenmaal hebt en ja haalt alles eruit heb je een ideaal systeem.
bart H
@maartendankers
ow oke ja wij hebben er al over zitten denken
voor het ook te gebruiken bij bemesten
maar dan zou het zo moeten dat hij afgestemd is op de mesttank dus dat als je leeg bent je weer op de zelfde plek komt en dat de gps dat dan nog heeft onthouden en als je opklapt of de klep dicht zet van de tank dat hij er dan mee stopt
hoe is dat bij jullie maarten?
@Michiel-Biervliet die oefenlink wil ik wel eens proberen 😃
stevenfendtje
@Michiel-Biervliet

Zou ik die link ook mogen hebben?
bart H
Ik heb de link ook nog niet gevonde
RobinBos
Sf2 setjes hebben we hier inmiddels niet meer lopen, enkel nog sf1, of rtk. De ervaringen met sf1 zijn dat deze doorgaans een nauwkeurigheid heeft van tussen de 5 en 10cm. In combinatie met een losse stuurmotor gaat het goed tot snelheden rond de 18km/uur. Met sf2 en rtk zal dit uiteraard nog beter zijn.
bart H
Is dat de link robinbos?
maar hoe zit het nu met de nauwkeurig heid is sf2 nu nauwkeuriger dan sf1?
bart H
@RobinBos
@michielbiervliet

ik snap dat spel nog nie echt want ik kan niet de client naam invullen
Michiel-Biervliet
Sorry zie nu pas dat @robinbos de link ook al had gestuurd:P
RobinBos
Sf2 is inderdaad nauwkeuriger. jd garandeerd een nauwkeurigheid van zo'n 30cm voor sf1 (in de praktijk zitten ze hier ruim onder), en voor sf2 is dat 10cm. Maar sf2 zit een abbonement aan vast van €660 per jaar. Aangezien we in flevoland een goed dekkend RTK netwerk hebben, en daar best wel wat klanten gebruik van maken, kunnen we dat aanbieden voor minder dan deze €660, vandaar dat hier eigenlijk geen sf2 gebruikt wordt.

Om zo uit te leggen hoe alles werkt is wat lastig denk ik. Als je specifieke vragen hebt mag je wel een pb'tje sturen, of me toevoegen op msn.
RobinBos
Ik heb trouwens het idee dat je de GS1800 aan het proberen bent. dat is geen touchscreen, die kun je alleen met de knoppen aan de zijkant bedienen. Let ook even op het scrolwieltje. Het werkt allemaal net iets minder praktisch als de GS2630, maar de GS1800 is dan ook een budget versie.
De gs2630 is makkelijker om mee te beginnen, als je die eenmaal door hebt is de gs1800 ook niet zo moeilijk meer.
bart H
@RobinBos
oke bedankt ik zal het eens proberen
maartendankers
SF2 is gratis hoor robin. Wij hebben ook SF2 en wij betalen geen cent 😄
beertender
RTK moet je voor betalen.
setje op het werk deed het niet meer, vergeten te batelen en dat is RTK.
RobinBos
Sf2 signaal is niet gratis, daar heb je een abbo voor nodig. sf2 ready is een eenmalige activatie, maar met alleen sf2 ready rij je niet op sf2 signaal. dan rij je gewoon op sf1.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
6