Illustratie van:

Gallignani Pers - Optijd zetten knopers, pal, naalden.

Hallo
Ik heb thuis een gallignani 6500, waar ik de knopers van heb los gehaald en vervolgens in elkaar gezet heb. Maar nu is alles van de tijd af (knopers, pal, naalden). Weet iemand hoe ik ze weer op de goeie tijd kan zetten? Ik vermoed dat het in de ketting aandrijving zit, maar weet verder niet wat er aan moet gebeuren.
Groet Sander

Deel dit topic

Reacties

+1
flip1150
Ik weet niet hoe het precies bij een Gallignani werkt maar er moeten timer punten op zitten.
Als je deze niet hebt helpt het misschien om naar de video How a knotter works van New Holland te kijken. Hier kun je bepaalde time momenten uit halen en het is het zelfde merk knoper (Raspe).
Voor de rest is het goed kijken. Veel succes.
+1
goeiedag eem
Wel slim om de boel eerst te demonteren en je dan afvragen hoe het weer in elkaar moet, maar als het goed is staan ergens merk tekens, of zoek een handleiding voor de pers, daar staat het wel in beschreven, het kan wel zonder handleiding maar moet je goed begrijpen hoe alles werken moet, zelfde geld ook voor de knopers, een afstelling verkeerd en ze knopen niet
van-engelenhoven
@goeiedag eem Ik ben ze goed in elkaar gezet alleen ik weet niet hoe ik alles optijd zet. Ik vermoed dat het in de ketting aandrijving zit.
goeiedag eem
@van-engelenhoven apparaat goed in elkaar zetten is daar aan toe maar hem op de juiste manier afstellen is punt 2. ik weet niet hoe het zit met gallignani maar normaal moeten er merktekens op staan waar je de perswagen, de invoer hark en de apparaten op moet zetten en dan is het een kwestie van de ketting erop leggen
+1
kerstrunner
Bij mijn Gallignani 7100 en 7190 weet ik dat redelijk goed. Maar een pers afstellen per mail of telefonisch is niet te doen. Dan laat je ze beter afstellen door de dealer en hou daarbij je ogen goed open! Of je kan het proberen met de handleiding, maar dan moet je toch nog enige kennis van die pers hebben, wil je daar aan uit kunnen denk ik.
+1
county854t
Is opzich niet zo heel moeilijk maar als ik er langs sta gaat dat wel ff makkelijker
van-engelenhoven
@county854t Dat is zo
kerstrunner
De inhaalvorken moet je afstellen met de ketting boven de pick up, die gegevens staan normaal in het deksel van de touwvoorraad. De naalden afstellen t.o.v. de perswagen doe je met de ronde schijven die rechts van de knopers, op de binnenste as van de invoervork zitten. Die hebben veel gaten en 2 bouten, door die bouten van gat te verwisselen, stel je de timing af. Let op: beide schijven kan je benutten, dus je hebt véél mogelijkheden!
De halve maantjes, de knoperspanning, de druk op de knoperbekjes, de touwschijven... moeten ook allemaal terug afgesteld worden! Ik ben benieuwd of er ergens merktekens opzitten, dan zou ik die ook graag horen, want daar heb ik geen weet van.
Veel succes!
van-engelenhoven
@kerstrunner bedank ik probeer het
flip1150
@kerstrunner Pas op wat je zegt. Ik weet het niet exact maar wat jij me daar zegt komt bij mij over of dat je de naalden apart van de knoper wilt afstellen. De knoper en de naalden staan normaal gesproken altijd qua timing goed. Het is alleen bij de knoper de druk op de knoperbek en vooral de positie van de touwhouder schijf wat afgesteld dient te worden.
Ik heb ooit de knopers van mijn pers (new Holland met raspe knopers) volgens het boekje afgesteld. 75 pakjes later had ik mijn eerste goede, nu 1 a 2 missers per 1000.
Maakt niet uit wat je probeert maar draai de pers eerst met de hand rond na elke verandering dan weet je zeker dat je op tijd kunt stoppen als er ergens de timing niet klopt.
van-engelenhoven
@flip1150 de naalden staan ook verkeerd, ze komen tegen de knopers aan terwijl hij bezig is met knopen,.
+2
flip1150
@van-engelenhoven Over het algemeen is het zo dat de zijkant van de naald (rechter kant van achteren gezien) net wel/net niet langs de knoper schampt
+1
niko
@van-engelenhoven de naalden kan je normaal niet verzetten tegenover de kopers zitte op de zelfde as met een spie
kerstrunner
@flip1150 Ik bedoel het juist, maar de uitleg die ik geef klopt blijkbaar idd. niet bij een 6500. Bij mijn persen is het zoals ik het beschreef, bij de 6500 is het blijkbaar anders en moet het via die ketting die in de link op blz. 25 fig.33 te zien is afgesteld worden?
+1
Peter25
Aangezien de oudere gallignani persen veel weg hebben van de someca persen is de afstelling bijna gelijkaardig. Hopelijk heb je aan volgende link iets. Het op tijd zetten moet met de ketting te verleggen, bij de nieuwere types (.190) is dit met de aan de rechtse kant van de knoper tandwiel en de bout zoals reeds beschreven.
tracteurs-someca.fr/docs/…
van-engelenhoven
@Peter25 Bedankt zo is het al een stuk duidelijker.
+1
kievitjeburen
Als je de handleiding van de Borga persen leest dan lees je dat de naald lichtjes het knoperframe moet raken om trillingen of bewegingen naar links-rechts te voorkomen, de naald staat daardoor altijd goed tov de touwhouder.
De naalden mag je licht verbuigen om dit af te stellen.

De rem op de knoper (zit soms ook op de naalden) voorkomt dat de naalden de knopers gaan aandrijven (versnelling-vertraging).
Je voorkomt hiermee dat een slap hangende aandrijfketting en knoper-afslag iedere knoopcyclus klappen krijgen. De trekkracht blijft constant. Zie : dutchbalerparts.nl/handleidingen-en-onderdeellijst…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gallignani Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0