Illustratie van:

Kuhn Schudder - Hoe dun mag de digidrive zijn?

Goedemorgen,

Vraagje, hebben sinds een tijdje 10 elements kuhn. nu is naar mijn idee de digidrive vrij dun geworden bij de eerste overbrenging. Logisch, die heeft het meeste te lijden. Iemand enig idee hoe dun zoiets mag worden??

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Heb je foto's? Bij mijn 8 bords zijn ze ook een eind heen maar ach. Wat zouden die dingen kosten?
+1
dx11
@GerbertXL dat zijn die vingerkoppelingen? Kun je ook van links naar rechts zetten toch?
mike_v
Maar dun is dun he @dx11 😉 . Als je aan een boom links begint te zagen, kan je na een tijdje ook rechts beginnen, als je achter bent ben je achter.
hoest
Zolang het draait draait het.
sjuu
Zolang de armen elkaar niet raken is het geen probleem.
hooidonk
@sjuu Ik denk dat hij stilstand tijdens het schudden wil voorkomen en wil weten bij hoeveel slijtage ze vervangen dienen te worden.
+1
sjuu
@hooidonk Zelf bij een 17 meter kuhn alle digidrive vervangen, dit omdat de binnenste armen elkaar raakten. Is zelf goed te doen, wel direct ff het lager vervangen achter de digidrive.
newholland6640
Heb nog wel meer klusjes vandaar dat ik kijk of ik het een seizoen kan uitstellen. Ik zal maandag even een foto maken.

Stilstand wil ik inderdaad voorkomen. Dat is heeeel frustrerend
Bietenbrug
@newholland6640 Als de digidrive versleten is kun je beter een nieuwe schudder kopen, anders blijf je bezig met steeds weer wat anders.....
newholland6640
@Bietenbrug ervaring?
Bietenbrug
@newholland6640 wij hebben meer dan 25 jaar met kuhn schudders gewerkt maar nog nooit een digidrive versleten. Wel afgeknapte tandarmen, kapotte lagers, complete rotors verloren, gebroken aandrijfassen en een tandwielkast naar de kloten.
newholland6640
@Bietenbrug hoe dun mag een digidrive worden dan??? Want dat was eigenlijk mijn vraag.....
Bietenbrug
@newholland6640 zolang de armen elkaar niet raken is er niets aan de hand. Maar ik heb nog nooit gehad dat de vingers meer dan de helft afgesleten waren dus hoeveel verder je nog kunt gaan weet ik niet.
mike_v
Wat kosten die dingen @newholland6640?
Hebben jullie maar één schudder? Zijn ze makkelijk te vervangen? Afhankelijk hiervan zou ik zeggen; leg één setje in de kast en blijf rijden tot ze kapot gaan ...

Als zo'n ding 5 euro kost maar je bent een halve dag bezig ze te wisselen, kan je ze misschien beter te vroeg dan te laat (lees: net die ene dag dat je nog 25 hectare moest schudden voor 16u want je hebt nog een afspraak) te vervangen.
Bietenbrug
@mike_v richting de €100,--.
mike_v
@Bietenbrug @dx11, 100 is misschien al wat veel.

Kan ook na de eerste minuut al kapot gaan, sta je dan.
+1
dx11
@mike_v schudt je de laatste 25 bunder toch niet, hark je dat als eerst en laadt je het het laatste op, is het ook droog.
hobbyboer
Kun je ook een foto plaatsen?

Niet dat ik dan weet hoe lang die nog mee kan, maar gewoon interesse.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!