Illustratie van:

David Brown 850 - verfen en spuiten

Hallo,

ik zal graag willen weten hoe je een trekker weer in een mooi kleurtje krijgt, de velgen kan je stralen en spuiten maar het frame en de motor kan je slecht stralen, hoe kan je het beste te werk gaan?

Deel dit topic

Reacties

fendt926power
Je hebt van die slaatborstels die je op de slijptol kunt doen of op je boormachiene zo kun je bijna overal komen.
Gildenaartje
En dan grondverf en dan lak?
fendt926power
Daar heb ik niet veel verstand van, heb wel al meeredere topic's hier over gelezen moet je anders maar ff kijken of je iets kunt vinden 😉
de yanmarman
Gebruik de zoekfunctie, daar staan er genoeg bij hoe je alles moet doen.
de yanmarman
@Gildenaartjegewoon schuren met schurmachine en was je nie bij kant met de hand.
Schluterfan
Demonteer zoveel mogelijk, zoals bvb alleen nog de basis van de motor en versnellingsbak overschiet. Dat maakt het schuren en spuiten ook des te gemakkelijker.

Je kan je trekker ook stralen(of laten doen), maar dan moet je er voor zorgen dat zeker alles goed vet en olievrij is, en dat alle gaten waar draad ingetapt is dicht zijn (boutje in draaien ofzo). Ook ervoor zorgen dat het zand niet tussen de draaibare delen van de trekker komt, in verband met de lagers enz. Ook ervoor zorgen dat het zand niet kan terecht komen in de versnellingsbak en zeker niet de motor! Anders misere verzekerd...

Ikzelf heb alleen het plaatwerk laten stralen, en enkele andere losse onderdelen waar veel roest op zat. Gaten in plaatwerk kan je oplassen, of stukken uit slijpen en nieuwe in lassen, later afwerken met plamuur. Mooi alles vlakschuren en je kan er de antiroestlaag op zetten. Je kan dat laten drogen en dan weer lichtjes opschuren en dan de trekker in de goede kleur spuiten.

Voor het spuiten kan je ook kiezen voor het "wet on wet principe" of zoiets (weet de juist benaming er niet van) dan moet je er wel voor zorgen dat je alles kan spuiten als het nog wat nat is (zowel de antiroest als definitieve laag), maar daar heb ik geen ervaring mee, dus loop ik er ook niet met te koop...

Deuken in het plaatwerk kan je trouwens ook mooi uitwerken en plamuur opsmeren, laten drogen en later spuiten.

Maar eerst en vooral!!! Zorgen dat de trekker technisch volledig in orde is, al is dat naar behoefte. Bvb olielekken dichten, miss motor en/of versnellingsbak reviseren... Indien dat allemaal nodig is natuurlijk!

Schuren kan je, zoals de anderen hierboven zeggen, inderdaad ook goed met de slijpschijf met zo'n schuurborstel erop.

Veel succes!
Gildenaartje
Dank je!
Machineman
Ik zou zeggen begin er niet aan... pens vol werk!!! 😃
Schluterfan
@Gildenaartje
Alle gaten waar draad in getapt is moeten ook dicht zijn, (die zin was in mijn uitleg niet afgewerkt haha)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1