Stihl ketting zaag ketting loopt nog tewel je geen gas geeft

Beste tractor fans ik heb een vraag betreffend over een sthil 170 kettingzaag
ik moest laatst wat hout zagen en toen ik klaar was en de gas hendel los liet bleeft de zaag ketting gewoon lopen en als ik de rem er opdeed sloeg de de moter van de zaag af weet iemand soms wat de oorzaak kan zijn van dit

m.v.g steyrlanzboy
steyrlanzboy

Reacties

YaMaGa
Afstelling van de carburator. Komt wel vaker voor
+1
roscho
@YaMaGa Het lijkt me niet aan de afstelling van de carburateur te liggen maar aan de koppeling. Als @steyrlanzboy de kettingrem erop gooit, slaat de motor af, een teken dat de verbinding tussen motor en zaag niet wordt verbroken. Zou de motor te snel lopen, dan zou je hem stil kunnen zetten met de rem, en zou de motor niet afslaan, maar blijven trekken.
Yanmarthomas
@roscho precies
Tinus

Ik moet ook nog met die van mij aan de slag. Zelfde probleem.
steyrlanzboy
@Tinus dan je Tinus
Fast Eddy
Doet mij denken aan een slechte koppeling. Maak je koppeling maar eens goed schoon.
Dan weer proberen.
+1
Yanmarthomas
Kijk eerst de koppeling even na. Grote kans dat een van de veertjes slecht is of gebroken. Als dat in orde is draai de stationair schroef wat in tot de ketting stil staat. Komt vaker voor bij een 170. Niet de robuuste gebouwde zaag ter wereld.
husky
Waarschijnlijk een gebroken veer in de koppeling
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!