Fordson Onbekend - Waar staat het serienummer

Beste mensen

Op mijn fordson motorbkok kan ik enkel en alleen het nummer 'F16Z' vinden , iemand die weet van welke fordson deze motor komt , fordson major, power major , super major?
En welk jaartal?

Alvast bedankt
ford6710lol

Reacties

ruinerdexta
Staat het niet op de zijkant van de tractor op de plek waar de koppelings platen achter zit van boven naar beneden en je kunt altijd nog lutje ford vragen of richard pit die 2 weten zowat alles over ford en fordson tractoren succes
ford6710lol
Ok ik zal eens kijken
+1
RPCounty
16 mei 1956. Dus Diesel major.
ford6710lol
Dankje , hoe heb je dat berekent als ik mag vragen?
RPCounty
@ford6710lol das gewoon parate kennis van 35 + jaren major sleutelen......
ford6710lol
Aahn oke , hebt u soms een idee hoe je de krukaspoelie eruit haalt?, als de grote bout los is
roscho
@ford6710lol Zet er een pullytrekker op. Draai eventueel die grote bout er weer bijna helemaal in en zet daar de middenpunt van de pullytrekker op.
Het ding kan wel muurvast zitten. Eventueel iets laten schrikken door met de hamer op de pullytrekker te slaan en elke keer iets verder te draaien. Maar als 't goed onder de olie zit, gaat het misschien wel gemakkelijk.
ford6710lol
Oke zal ik proberen , dank
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fordson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!