Ford 3000 - Olie in trommelrem oorzaak?

Wij hebben een Ford 3000 op onze boerderij in Frankrijk. De rechter (trommel)rem heeft nooit gefunctioneerd. Onlangs waren we nieuwsgierig waarom niet en hebben we het hele zooitje uit elkaar gehaald. Blijkt dat er olie in de remtrommel staat, remschoenen zijn inmiddels helemaal verzadigd. Zou dit uit de steekas kunnen komen? Wellicht een defecte keerring?

Voor zover ik kan zien werkt het hydraulische systeem en de versnellingsbak vanuit hetzelfde reservoir olie en ook de steekas gaat regelrecht de tractor in, wellicht gesmeerd door dezelfde olie?

De rem zelf is immers mechanisch, kan geen andere oorzaak verzinnen hoe hier olie bij kan komen?

Deel dit topic

Jupijn

Reacties

ford3000case745
Waarschijnlijk zijn de steekaskeeringen lek
Jupijn
Is dat een klusje om zelf te doen? (ik ben zelf een 2CV sleutelaar, van versnellingsbak tot motorrevisie inmiddels alles al achter de kiezen, maar nog nooit aan een tractor gesleuteld)
wim-same
@Jupijn Is op zeker lekke steekas keerringen. Is goed zelf te doen hoor.
blauwe tractor
Hef inrichting van de trekker demonteren, moer van kroonwiel los draaien kroonwiel met blok op de plaats houden.
Steekas eruit keerring omwisselen en alles weer monteren Wel even nieuwe pakking maken voor de hefinrichting remschoenen zuiver maken met ontvetter en dan kijken hoeveel olie je er nog uit kunt krijgen.
Even de steekas controleren op sleepschade anders de keerring 1 mm opvullen zodat deze op een andere plaats op de steekas komt.
+1
jammermaarhelaas
@blauwe tractor

Het is een 3000 en geen Major 😉

Hier een ruw overzicht van een en ander, steekas wordt op zijn plek gehouden door wiellager als ik het zo bekijk, en dat wiellager zit in een huis wat aan het buitenste uiteinde van de astrompet zit.
Er worden ook meteen nieuwe remschoenen op gezet.
Vanaf 4:20
+2
blauwe tractor
@jammermaarhelaas
Hier zal de man echt veel verder mee komen.
Super
P.S
@Jupijn.
Niet vergeten de keerring voor het plaatsen met vet smeren bij het draaiende deel van de steekas
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden olie en trommelrem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!