Bijtelling bestelauto grijs kenteken

Ik ben van plan om een nieuwere bestelauto op grijs kenteken aan te schaffen. Ik rijdt nu een youngtimer. Ik zag dat de bijtelling flink omhoog gaat bij een nieuwere bestelauto. Betalen jullie bijtelling? Wat zijn de mogelijkheden om hier onderuit te komen?
jan-reitsma

Reacties

JoramH
Meerdere opties:
Geen prive kilometers rijden, verklaring tekenen van de belastingdienst. Hoef je geen km registratie voor bij te houden.

Als je wel prive wil rijden kun je registreren, tot 500 km is zonder bijtelling

Boven de 500 kilometer is er altijd bijtelling. Je mag dan 22% van de nieuwwaarde bijtellen of de daadwerkelijke kosten bijtellen. Dit is oa verzekering, afschrijving, wegenbelasting, brandstof en onderhoud.
jan-reitsma
@JoramH is het geloofwaardig als je als melkveebedrijf tot 500 km prive rijdt?
JoramH
@jan-reitsma Niet als het je enige auto is, maar je moet dit bijhouden met een sluitende kilometerregistratie.
Wij hebben 2 auto's van het bedrijf waarbij we met 1 bijtelling hebben en de andere 0 kilomter prive mogen rijden, dat gaat prima. De auto met bijtelling houden we de daadwerkelijke kosten bij en die worden door het bedrijf betaald maar ook weer bij het inkomen opgeteld.
a3vandiejen
@jan-reitsma Een collega van mij is gepakt met een privé rit en moest met terug werkende kracht 15000 euro betalen.
Heb twee jaar geleden een nieuwe Peugeot expert gekocht en moest bijna 400 euro per maand bijtelling betalen als ik er prive mee ging rijden. Heb ik niet gedaan, hebben nog een auto voor de deur staan.
dennisbouter
@JoramH 25% van de nieuwaarde of de werkelijke autokosten als die lager zijn(laatste regel niet voor personeel dat is altijd 25%)al een paar jaar en daar betaal je dan uiteindelijk ongeveer 41% belasting over als ik vandaag goed heb opgelet
MulderDeutz1
Onderuit komen zou ik maar laten. Staat nog wel eens een voertuigcontrole van de belastingdienst. Ook zou het me niet verbazen als ze je kenteken kunnen checken als je over de grens gaat of in een stad parkeert oid. Boetes zijn flink. Tuurlijk kun je veel ritjes verbloemen met een ritje naar de smid of wat dan ook. Echter wordt de auto elk jaar apk gekeurd en dan wordt de kmstand ingevoerd. Je valt zomaar door de mand.
radium45
@MulderDeutz1 Op elke plek in Nederland waar je normaliter met een bedrijfswagen niks te zoeken hebt, hangen camera,s. Dan moet je denken aan de parkeerplaats bij de Efteling, Alle toegangswegen naar de boten die naar de Waddeneilanden gaan en zulke dingen. Je moet dan al een gegronde verklaring kunnen overhandigen wat jij daar te zoeken had met je grijze kenteken. Naar de Waddeneilanden kun je je nog een keer uitlullen dat je naar een bedrijf ging een machine bekijken bijvoorbeeld. Maar reken er maar op dat die lui niet achtelijk zijn.
Het zal mij ook wel een keer mis gaan omdat ik nog wel eens met een caravan achter mijn bedrijfswagen rij. Het is niet om er mee op vakantie te gaan maar bedoeld als slaapplek gedurende werkzaamheden ver van huis. Maar je hebt wel wat uit te leggen.
MulderDeutz1
@radium45 Ik geloof het direct, wij betalen bijtelling. Maar ik gebruik hem als volledige auto, geen gedonder.
+1
bas101
Ben blij dat ik en Belgie ben gaan wonen , stuur nu een mooie Peugeot RCZ zonder gezeik met bonnetjes overleggen etc.
bartjuh
@bas101
We hebben het over (zoals jullie dat noemen) lichte vracht auto's. Geen winkelkarretjes
bas101
@bartjuh als jij een RCZ een winkelkarretje noemt , iig ik bespaar jaarlijks 1000€ aan wegenbelasting bovenop de 3000€ aan aanschafprijs ( geen BPM) .
bert8210
Hoe gaat dat in zijn werk die bijtelling? hier kennen we dat niet.
DANOONTJE POWERR
@bert8210
Als je een auto van de zaak rijdt wordt dat gezien als verkapt loon en krijg je dus bijtelling bij je inkomen waarover je vervolgens belasting moet afdragen.
bert8210
+2
JD3010
Ik heb nu 35% bijtelling voor m'n auto zonder ritten registratie. Bij een huidige waarde van de auto van 450euro is dat ook nog wel te doen.😊
dennisbouter
@JD3010 35% ?
+1
JoramH
@dennisbouter Na 15 jaar hoef je niet meer de nieuwwaarde te nemen maar mag je 35% van de dagwaarde gebruiken. Dat stelt heel vaak niet zoveel voor.
dennisbouter
@JoramH ja oja zo zat het ik had een ander percentage in mijn hoofd voor die regel was de draad even kwijt
lukasbelarus
Mijne privé gekocht en rijdt hem privé en zakelijk.

Dus is een privé auto
Dus niks bijhouden en onb privé rijden, maar ook alles privé betalen! Dus ook privé tanken etc. Maar wel gereduceerd wegenbelasting.

Zakelijke KMS mag ik 19ct per km rekenen

Mijne is over een maand 15j oud dus dan ga ik hem wel op de zaak rijden denk ik; alleen bijtelling over dagwaarde, maar alle kosten wel op de zaak
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!