Hooikeerder probleempje

Hallo,

Wij hebben thuis nog zo'n hooikeerder staan met 2 molens waarmee je kan openschudden maar ook weer samen rijden wanneer je de tanden verzet. Maar sinds een tijdje komen langs 1 kan de bouten waarmee de ene molen vasthangt op het frame altijd los. Ik heb deze al heel goed vastgedraait en alles geprobeerd maar ze komen nog steeds los. Weet iemand wat het probleem kan zijn of wat ik hier kan aan doen zodat ze niet meer los komen?

Deel dit topic

Reacties

bartjuh
Loketite(of hoe je t ook schrijft) ertussen. anders electrisch borgen(lassen)
Berndx
Ja zo 1tje van die soort (de oudere nog): google.be/imgres/…
Berndx
Oops verkeerde link: google.be/imgres/…
Wimsumar
Beste BernDX: Nu het los is geweest zit er waarschijnlijk een laagje vet/stof/vuil tussen waardoor je het nooit zo vast krijgt als "metaal-op-metaal". Losmaken en schoonmaken en met nieuwe bout+borgring weer monteren.
Voor nood nu eerst de bouten vastlassen kan ook. Zet de vastgedraaide bouten dan met een stukje stripijzer 2 aan 2 aan elkaar (dit is ook weer eenvoudig los te krijgen). Rol de Strela even op de kop om makkelijk te werken.
tone29
Moet je aan die bouten olie aan doen. je zou zeggen dat ze dan eerder los gaan. maar probeer het maar eens!
Berndx
@Wimsumar

Zal me om nieuwe boutjes en borgringen gaan & hem even volledig opendoen, proper maken, opnieuw de tandkroon invetten etc en nadien weer dichtdoen. & je zou de bouten per 2 met een plaatje ijzer aan elkaar lassen?
Wimsumar
Beste BernDX: Als je de rotor demonteerd, zet dan duidelijke merktekens op de rotor (beide) en ergens op het frame. Ik denk dat het wel wat meevalt maar de rotors moeten wel weer in de goede positie ten opzichte van elkaar gemonteerd worden.
Om een borgstripje over de boutkoppen te lassen moet je zelf maar zien. Als de montagegaten in de rotor erg ovaal zijn geworden door het werken met de losse rotor waardoor de kans op loslopen blijft, doe het dan maar bij voorbaat wel (op een klein plekje vasthechten is voldoende & dat kan dan ook wel met de oude bouten).
BEboer
FF met een doorslag een stukje van de draad scheef kloppen blijft die wel zitten 😛
dx11
Hier in de buurt gebruiken ze ook wel eens borgmoeren en veerringen. die kennen ze elders niet? 😃
porschestandard
Loctite gebruiken
john deere 2130
@dx11

de wijzen komen uit het oosten 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0