Yanmar f15d - Gebruikers handleiding hoe werkt dieptecontrole hendel?

Heeft er iemand ervaring met f16D hoe werkt de dieptecontrole hendel bij mij doet deze niets,
kan men heflift ook blokeren dat deze niet vanzelf naar boven gaat,ik kan deze bij mij gewoon omhoogtillen,niet erg handig bij gebruik trekbok
Yanmarfan

Reacties

roscho
Als jouw Yanmar diepteregeling heeft (wat ik mij trouwens afvraag omdat de meeste van deze minitrekkers dit niet hebben), zou dit moeten regelen dat bij een hoge trekkracht de heffing omhoog gaat. Dat kan op 2 manieren geregeld worden: via een sensor op de hefarmen of via de topstang. Met de hendel kun je dat dan meer of minder gevoelig instellen.
Via de hefarmen: als behoorlijk aan de hefarmen wordt getrokken (bijv. doordat de ploeg te diep komt), gaat je hef omhoog, zodat de ploeg weer op normale diepte komt.
Via topstang: als tegen de topstang wordt gedrukt (bijv. doordat je trekkertje in een gat rijdt), gaat de heffing omhoog. Je werktuig gaat dan dus niet mee de diepte in en je krijgt meer druk op de achterwielen.
Je hef werkt alleen omhoog en je kunt hem niet onderin blokkeren. Mocht je dat willen, dan zul je iets moeten maken dat tussen heffing en wagenkoppeling komt, zodat hij niet meer omhoog kan. Wel oppassen dat je dan de hef niet omhoog zet, dat kan niet en dan gaat het door het overdrukventiel van je hydrauliek. Dat moet niet te lang gebeuren.
Yanmarfan
Hartelelijk bedankt voor de info,nu moet ik me al geen zorgen maken over de lift,toch blijft het me nu een raadsel wat de hefboom naast de lifthendel voor functie heeft gaat evenzeer net als lifthendel in de achterbrug.

(klik om te vergroten)

De linkse hendel is van de lift de rechtse ??
roscho
@Yanmarfan Het lijkt idd. verdacht veel op diepteregeling. Kun je ergens sensors bespeuren of een draaipunt aan de topstangbevestiging waaraan een stang zit die ergens naar binnen loopt?
creativedreamer
@Yanmarfan ik heb me die vraag ook gesteld. Bij mij zitten er zo klemmetjes op die je met een vijs vastzet op een bepaald punt en dan kan je niet dieper gaan met je achterlift.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Yanmar f15d ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!