New Holland T7030 transmissiemogelijkheden

Hoi

Ik ga donderdag solliciteren naar een vakantiejob. Daar zal ik (indien ik de job krijg) met een NH T7030 rondtuffen (ik weet niet welke generatie). Omdat ik weinig van New Holland ken wil ik wel eens weten wat ik in de cabine zal vinden... Daarom heb ik al eens wat rondgezocht en ik vind vooral de T7030 Autocommand terug: lijkt volgens mij qua besturing sterk op het Vario-systeem van Fendt (zie "Lees meer")?

Zijn er nog versies van de T7030 met andere mogelijkheden? Eventueel ook met een instructiefilmpje 😄

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Voor zover ik weet was er van nh eerst de t 7030 en deze had powershiften dacht dat dit powercommand ofzo noemde en de nieuwere t7 modelle zijn ook verkrijgbaar met autocommand (vario)
Siebenga
Power command of vario.. komt er op neer dat alles wat je rijd gewoon moet leren. En als het geen vario is dan is het alleen maar het in de rijrichting zetten met combinatie van de koppeling en dan op knopjes drukken 😄
nhmonteur
@ mattijsdesmedt

Ja kan er inderdaad een variotransmissie in hebben zitten. deze kan je met je rijhendel en/of gaspedaal bedienen.
Ook kan er een powercommand versnellingsbak in zitten.
Dit is een powershiftbak met 18 of 19 trappen voorruit en 6 trappen achteruit.
De 18 of 19 ligt er aan of je een 40km, 40 eco of een 50 km bak hebt.
Het op en afschakelen gebeurd doormiddel van drukknoppen of een hendel die aan je armleuning vast zit.
succes met de sollicitatie.
MattijsDeSmedt
@nhmonteur Dat Autocommandsysteem begrijp ik, en ik vermoed dat ik nog met zo'n Powercommandsysteem (of een voorloper ervan) heb gereden voor het behalen van mijn Rijbewijs G. Zoals @Siebenga zegt is elk systeem natuurlijk wennen en moet je het leren, maar ik vind het voordelig als je weet waaraan je je kan verwachten.

Bedankt voor de succeswens! Let's see what comes out.
nhmonteur
@MattijsDeSmedt

Een powercommand is niet echt een voorloper van de autocommand, want de autocommand is echt een hele andere bak.
Maar als je inderdaad met een powercommand op de automaat stand rijd heb je inderdaad ook een soort van variobak, maar dan voel/hoor je de schakelingen nog.
MattijsDeSmedt
@nhmonteurNee, ik vermoed dat je me verkeerd begrepen hebt: ik weet dat Powercommand en Autocommand verschillend zijn... Maar in mijn vorige bericht zei ik dat ik wel begrijp hoe Autocommand ongeveer werkt...

Daarnaast zei ik dat ik waarschijnlijk nog met een NH met Powercommand transmissie (of een voorloper van Pc) toen ik mijn rijbewijs G behaalde (tractor van de rijschool). Ik weet het niet meer zeker, het is bijna 4 jaar geleden, maar als ik je beschrijving lees klopt het wel.
yourisnaak
New holland t7030 heeft als transmissie een autocommand en rangecommand een autocommand is gewoon traploos, vario dus en een rangecommand is het zelfde als een newholland tm dus a b c en allemaal 6 'versnellingen'
FENDTfarmer
Aanvulling op yourisnaak bij een TM is er ook sprake van een powercommand bak. iig bij de 175 en 190
MattijsDeSmedt
@yourisnaak

En wat is het verschil tussen Rangecommand en Powercommand?
nhmonteur
Bij een powercommand kan je 18 of 19 keer in 1 keer doorschakelen, maar bij een range command moet je om de 6 versnellingen tussen de groepen schakelen doormiddel van het indrukken van een knop achterop de pook.
Maar volgens mij is een T7000 serie niet met een range command bak te krijgen, alleen met een powercommand of een autocommand.
Bij de T6000 serie is wel een range command bak leverbaar.
MattijsDeSmedt
@nhmonteur Ik heb er gisteren mijn eerste uurtjes gedaan (vooral meegereden, en één bak zelf gevoerd).

Het is een Powercommand... Even wennen, maar leert wel snel. Trekt vooral snel op, in vergelijking met de Fendt 515c datk gewend ben (maar die is ook wel 10 jaar ouder^^).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
31