Hooiprijzen

Ik heb vanavond kleine baaltjes hooi opgestoken maar ik wou eens weten wat de prijzen voor het hooi nauw is want zeer droog weer en weinig regen hoe zit dat nouw

Deel dit topic

Reacties

deutz dx
Haha weinig regen? bij ons is er meer als zat,
wij hebben balen verkocht voor 60 euro per stuk, zijn wel grote vierkante balen
Fokke
De prijzen zouden helemaal niet zo hoog hoeven liggen. Maar de verkopers hebben de markt in handen, en die hebben de prijzen al flink de lucht in gedrukt. Zo'n 5 a 6 euro per klein pakje is al normaal als ik dat zo zie 😛
wouter_
@Loonwerker-Twan

80 cent per pakje kan toch niet!
harold82
Dat is de prijs zeker voor het persen
eddie
6 euro ? hier meestal rond de 1,50 soms ook nog wel lager,
Fokke
Als jij hooi moest aankopen is er dit jaar dus geen hooi voor jou, @Loonwerker-Twan 😛
Valtra-Fordpower
Hooi prijs is voor 25Kg balen ongeveer 3-4 euro. Dat is een redelijke koop prijs.
Fokke
Ik heb deze prijzen via Marktplaats he 😉 Binnen de 75 Km vind ik via Marktplaats geen baaltjes beneden de 4,- per stuk 😛 Toen ik voor de eerste keer hier reageerde had ik de straal op 25km ingesteld.
wouter_
Achja, maar op marktplaats probeert men wel vaker wat duurder verkopen omdat er dan vaak met kleinere hoeveelheden verkocht kan worden.
uit gemonde
Wij hebben ze een paar jaar geleden te koop gezet voor 1,50. nou toen kwam er geen hond. en dachten we. we maken er 3,50 van en inneens komen er mensen aan die er 100 tot 300 willen. maar 4/5 euro kun je volgens mij wel vragen hoor. al licht het er wel aan ofdat ze, ze zelf van het land moeten halen of niet.
NH-Ford
Ronde balen rond de 30/34 euro per baal, vierkante, ongewikkelde 190 euro per ton, dus ongeveer 95 euro per baal.
Kleine pakken een 4 euro per baal, kleine pakjes gewikkeld 8,5 euro per baal.
Deur324
Hier liggen de prijzen ook al hoger hoor, ook vooral omdat er een mindere 1e en voor sommige ook nog een mindere 2e snede van af kwam. voor ronde of vierkante balen die wel mooi droog zijn vang je ongeveer 40, 45 euro per baal en voor een hooibaaltje krijg je hier voor 3 tot 5 euro terwijl het maken van een hooibaaltje 80 cent kost niet te geloven hoeveel de prijzen omhoog zijn gegaan.
cornee13
Ik heb ze vanavond opgestoken met de hooivork het was vooor een oud hobby boertje en die wou weten hoe de prijzen liggen
steyrcvt6160
Voor 6 a 7 euro kleintjes
Fokke
@Loonwerker-Twan
Het gaat daar om mindere kwaliteit hooi zoals de verkoper zelf al aangeeft 😛

Voor goede kwaliteit hooi ligt de prijs toch echt zo rond de 5 a 6 euro misschien een keer 4,- als ik dat zo zie. In deze hoek van het land tenminste 😛
martijn-fendt
6 euro ja
bart H
Van grote balen hooi (roodzwenk) weten wij nog geen prijs jullie wel?
jopiesame
Wij verkopen ze op het moment voor 5 euro per baaltje, en heel veel mensen die bij ons komen zeggen dan dat ze het niet veel goedkoper kunnen krijgen.
mxmpowertje
Ik heb er vanavond nog 250 laten persen er verkocht voor 5,50 per pak en moesten ze de balen zelf laden het is gekken werk ik hier ik wou dat ik er 2000 had hier is geen gebrek aan gras maar aan mooi weer hoe snel kan het gaan in 8 weken
Casegek4ever
Het is rond de 6 euro kleine en grote is 15 euro maar dat is excl. wikkelen dat komt dan 5 tot 10 euro er bij op en meestal kosten ze voor aankoop tussen de 40 en 50 grote balen en kleine 20
Valtra n141
Hier zojuist 150 baal gekocht voor 4 euro per stuk.
JD-stienstra
Niet normaal meer die hooi prijzen op marktplaats ed. moet je gewoon kopen van een oud hobby boertje die verkopen het nog wel voor 2 euro;)
Baltus_steyr
@JD-stienstra

haha , ja die oud hobby boertjes, weten mischien weinig van de Huidige prijs af haha, op zon manier kun je mooi goedkoop an baaltjes komen haha. Heb voor 2 jaar terug nog een vracht baaltjes gehaald, zo beetje 20 kg en dan 2,50 per baal. Wel zelf vant land halen. Kwou dat ik dat dit jaar nog zo kon, en dan tegen de winter aan verkopen, voor dubbel prijs marja..prijzen gaan snel omhoog, te snel!
pino
Vandaga nog 438 er in gestampt maar werd ook verkocht rond 4,5
harold82
Hey pino ben jij die grote blaauwe vogel
Robbert94
@Loonwerker-Twan

haha, als jij ze voor 5-6 euro kan verkopen doe jij het best, t zal je helaas niet lukken.
BEboer
Wij gaan ze normaal verkopen aan een dikke 4euro thuisgeleverd, deze winter zal het ook wel een vijfje worden denkik want met deze vieze droogte zal er op de duur kans zijn dat we veel hooi in het rantsoen mogen steken van de dieren want alle weiden zijn hier rost aan het komen, weiden die je normaal 1x per jaar kunt afmaaien omdat ze TE nat zijn...
edwin 283
Wij kopen ze altijd voor 2,50.
En dan komen ze meteen van het land af en we hoeven ze niet eens op te halen 😃
loarnsen mf
Laatst nog uitgerekend wat t allemaal kost met grondhuur, bemesting, maaien,4 keer schudden, harken en persen..
kom ik op €5,50/baal uit..
Robbert94
@Loonwerker-Twan

Dat zeg ik toch ook...
Fokke
@edwin 283
Altijd, dus ook dit jaar ? Houd die leverancier dan maar goed te vriend 😉
Michiel-Biervliet
Ongewikkeld kleine pakjes 4 a 5 euro.
BEboer
@loarnsen mf

Gek 😛 Wat reken jij van opbrengst van 1ha? Wij verkopen wel baaltjes van 15kg aan 4euro... Wij hooien nooit op eigen gronden wij onderhouden een grond van jeugdbeweging de scouts is 0,7ha mogen we bemesten en komen ieder jaar een goeie 400 baaltjes(2sneden)af als we geluk hebben, perceel is niet ideaal dus heb je wel wat verlies... Ook kopen wij soms gras voor 100 a 150 euro (dit jaar) om ook als hooi te maaien eerste snede dan hebben we nu 285 balen af en is ook geen ha groot.

Voor hooi hebben wij +-7dagen goed weer voor nodig, Dag 1 maaien, Dag 2 schudden, Dag 3 schudden,Dag 4 schudden, Dag 5 harken op enkele zwaden, Dag 6 nogmaals harken maar om het zwad te verleggen zodat alles eens mooi van de grond is, de dag van persen alles rond 10u openschudden en dan s'avonds vlak voor het persen in enkele zwaden rijden... Als je rekent ben je zo'n 2,5u aan het maaien, zo'n 5u aan het schudden en 3u aan het harken, voor deze werkzaamheden hebben wij 400 balen verkregen. Ook nog even halen reken je ook maar 2u dus even kijken 100 euro maaien, 150 euro schudden en 90 euro harken nog het halen 200 euro kom je aan 540 euro eigen kosten + 70 cent ofzo voor het persen is 840 euro in het totaal + huurgeld 150 euro kost je 1000 euro... Dus minimaal moet je 2,5 euro vragen... (RUWE schatting)
claasxerionfan
Zal wel rond 5 euro per baaltje wezen
hangt ook af in welke regio je zit waar het veel gedaan word dan zal het erg verschillen en dan is het zoeken
en op pleken waar haast niet gedaanword dan zal gauw 6 to 7euro zijn
edwin 283
@Fokke

Hij heeft de ruimte niet om het hooi op te slaan tot de winter.
johndeere3640fan
Hier grote ronde balen hooi ongeveer 115 euro!
interpowerrr
@johndeere3640fan

met goudfolie? 😄
county1124driver
Hahah raben idd. staan dr zat voor 45 euro al opt moment. prijs zakt aardig
DESLAGERURRE
@NH-Ford

Quote:
ronde balen rond de 30/34 euro per baal, vierkante, ongewikkelde 190 euro per ton, dus ongeveer 95 euro per baal.
Kleine pakken een 4 euro per baal, kleine pakjes gewikkeld 8,5 euro per baal.


waarom kost een ronde dan minder ? zit bijna net zo veel in 😉
weurding
Mooie eerste snede met dik 900 vem betaal ik graag 45 euro voor, 10 euro huurwaarde land(6/700 euro :aantal pakken per jaar), 15 à 20 persen/wikkelen, blijft 20 euro voor de inhoud over, ervan uitgaan dat je 10/15 balen per ha hebt heb je voor 200/300 euro een snee gras die een ander bemest,gemaaid,geschudt en geharkt heeft, wanneer praat je dan in godsnaam over dure pakken?
radium45
@weurding

idd, je slaat de spijker precies op zijn kop,
Ruben-Wind
Gister nog ongeveer 10 HA los gejaagd. Hebben ngo wel wat staan. 4 euro per pak, 30KG en zwaarder.
johndeere3640fan
@interpowerrr

Je zou zeggen van wel hea 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
49
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
139