David Brown 990 - versnellingbak

Hallo, wanneer mijn tractor (stationair) draait komt er een scheurend/malend geluid uit de versnellingsbak. Wanneer ik de koppeling indruk is dat geluid weg. Wie kan mij vertellen wat hier mogelijk aan de hand is, en hoe het eventueel kan worden verholpen? Alvast bedankt!

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

Fendttrisixfan
Je zou denken dat er ergens een lager versleten is 😉
DBRaymond
Of zou het misschien, gezien het geluid weg is wanneer ik de koppeling indruk, de drukgroep kunnen zijn die stuk is?
Wimsumar
Beste D.B.-RAymond: No worries mate. Zo lang het werkt, al dan niet met "scheurend/malend " geluid dan is er niets stuk.
Het drukgroeplager is natuurlijk niet helemaal nieuw meer en dat laat ie je horen. 😄
bert korving
Het druklager zou juist moeten gaan protesteren bij ingetrapte koppeling. Ik ga voor het antwoord van Fendttrisixfan en denk ook dat er een probleem is bij de ingaande as van de versnellingsbak die stilstaat als de koppeling wordt ingetrapt.
basia
@bert korving

Heel goed antwoord ; waarschijnlijk price-as lager ( ingaande as ) secendaire as zou ook nog kunnen (denneboom ) om dit te verhelpen zal toch de bak ; en dus trekker uit elkaar moeten !
Mee door rijden kan jaren goed gaan ; probleem blijft hetzelfde ; maar ook kan het lager (lagers ) kapotlopen en de tandwielen kunnen daardoor beschadigen!
DBRaymond
De ene keer doet hij het en de andere keer niet. Maar ik wil nu reeds naar het probleem kijken om uiteraard erger te voorkomen. Het is evenwel goed dat het de ingaande as van de versnellingsbak zou zijn in plaats van de lager van de drukgroep, omdat ik gemakkelijker bij de ingaande as van de versnellingsbak kan.

Iemand hier enige ervaring mee? Iemand enig idee waar ik die onderdelen kan vinden, en wat ze eventueel kosten?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!