Ford 4610 - Speling stuurhuis Ford 4610 met stuurbekrachtiging

Ik heb een Ford 4610 (N) gekocht. Tractor is in vrij goede staat maar er is wat speling op het stuur. Als je op de weg rijdt is het moeilijk mooi recht te rijden. Als je wil bijsturen merk je dat er wat speling is alvorens de wielen reageren. Ik heb al gecontroleerd of er speling is op stuurstang en fusee pennen maar dat ziet er allemaal goed uit. Probleem zit in het stuurhuis. Tractor heeft stuurbekrachtiging maar de cylinder zit in het stuurhuis (dus niet langs de motor zoals je soms ziet). Iemand ervaring met dit probleem?
Raf76

Reacties

new holland koen
Onze 5600 heeft precies hetzelfde, maar daar hebben we verder nog geen werk van gemaakt dus ik kan je niet helpen...
bert8210
Hier zelfde met de 6600, heb nu enkele stuurkogels vervangen maar stuurhuis is voor later
+1
Fordje4600
Stuurhuis loshalen, volgens mij kunnen er shims bij in geplaatst worden. Gelijk lagers en afdichtingen vervangen en afstellen. Deze stuurhuizen willen nog wel eens gaan lekken
Raf76
Ik ken de werking van zulk stuurhuis niet. Weet wel dat er een kogelomloop moer of as in zit. Maar welk onderdeel zorgt voor de stuurspeling? Zijn de kogels versleten of zitten er ergens tandwielen in met speling? Iemand die zoiets ooit geopend heeft?
+1
Raf76
Ik heb het stuurhuis open gemaakt. Zitten nu 2 shims tussen.
De O ring heb ik vervangen ook de oliekering die bovenaan in het blok zit (niet te zien op foto).
Hebben deze shims ook een afdichtende werking of dienen deze enkel voor opvulling?

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 en hebben de trefwoorden stuurhuis en stuurbekrachtiging geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!