Illustratie van:

Kuhn Maaier - kuhn gmd 2810 of 3110

Wie heeft met deze maaiers ervaring? onze kuhn is nu echt versleten (na 22 jaar) en nu zijn we gaan prijs vragen voor een kuhn en een potinger, maar de potinger vind ik wat licht gebouwd (type: novadisk 305) en nu zijn we tot de conclusie gekomen (pa en ik) dat we voor een kuhn gaan, maar ik zei voor de 3110 maar deze heeft 7 schijve en de 2810 heeft 6 schijve en ze zegge dat even mooier maaid dan oneven.
Iemand ervaring? laat het maar horen 😉

GR Tim

Deel dit topic

Reacties

Deur324
Als ik jou was zou ik gewoon een kuhn nemen met liftcontrol van 2,80 breed of breder ligt er maar net aan wat je erachter wilt hebben, heb je ook nog keuze of je met of zonder kneuze neemt enzo zoals de onderstaande foto, dit is dan wel een kleine maar wel met liftcontrol.
Puma cvx power
Ik zou voor een claas maaier gaan dat is toch een stukje kwaliteit
burnie
Niet gedacht aan een krone maaier?
eddie
Ik zou mooi voor een Kuhn gaan, als je het geld er voor liggen hebt, kuhn is gewoon kwaliteit! als zijn er natuurlijk ook andere goede merken.
john deere 7600
Als je weer voor 22 jaar een maaier wilt hebben koop dan gewoon een kuhn en geen krone en ook geen claas maar denk dat dat even en oneven tussen de oren zit en hoeveel pk trekker zet je er voor dan? als je iets kleiner neemt dus 2810 kan je meer snelheid maken
bertjeboe
Johndeere maaiers zijn ook erg goed.
eddie
@johndeere1640

Jd maaiers = Kuhn met groene lak 😛
arjan-jasper
Deutz-Fahr Agrotron 106
volgensmij word er met deze trekker gemaait, als ik naar de foto's kijk.
john deere 7600
@eddie

er zit wel degelijk verschil in 😛 een met een kneuzer heeft kuhn plastic klepels en john deere stalen klepels 😉

dan zou ik voor de 2810 gaan
weurding
Even en oneven maait beide even goed, meeste 280 maaiers hebben 7 schotels, bij kuhn is het ongeveer 40 cm per schotel, onze 313 heeft er 8, de 280 voor heeft er 7, maaien beide goed, neem aan gezien de type's dat je zonder kneuzer zoekt? gewoon een kuhn kopen, de kwaliteit heeft zich na 22 jaar maaien wel bewezen dunkt me, en het is een fabeltje dat ze duurder zijn dan andere merken, oostblokzooi daar gelaten natuurlijk 😉
DeutzMF
Ik zou voor de 3110 gaan,want de 2810 maait maar 2,67 m breed.

Onze Kuhn GMD 700 met 7 schijven maait prima.
deutzke106
Ja normaal de 106 maar heel uitzonderlijk de dx 3.90 en wou ook de 3110, maar mechanisatiebedrijf zei dat de 2810 2.8m maait da dat een fout in de brochure was 😄
enja natuurlijk moet de 3110 met 7 schijve ook goed maaie want het is er voor gemaakt eh 😄 iemand ook ervaring met potinger?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
17