Aankoopadvies kleine landbouwtractor

Voor een perceel (2Ha)rond mijn boerenwoning zoek ik een geschikte kleine landbouwtrekker. Ik wil er in ieder geval een cirkelmaaier, sneeuwschuiver en grondbak aan kunnen koppelen. Nu lijkt me de Ford 3000 geschikt omdat daar ook een aparte hydraulische aansluiting op zit die ik o.a. voor de sneeuwschuiver nodig denk te hebben. Klopt dat en zijn er ook alternatieven? Is het bijvoorbeeld mogelijk om op een Deutz 3006 of International 323/423 een oliepomp te laten monteren die er meen ik niet standaard op zit. Of zijn er nog andere merken met standaard hydraulische aansluiting.
Alvast bedankt voor jullie advies.
Heerke

Deel dit topic

Reacties

mf gek
International 423 zit volgens mij wel een oliepomp op. (op die van ons tenminste wel)
huub case
Zit allemaal ee oliepomp met minimaal een enkelwerkend hydroliekventiel op
yoohan
Beste Heerke,

Een Ford 3000 is hier wel geschikt voor, maar de altenatieven die je noemt zijn ook prima trekkertjes. Allemaal hebben ze wel een enkelwerkend hydraulisch ventiel erop zitten.

Als je veel met een grondbak werkt zou je nog kunnen overwegen om er een te nemen met een dubbelwerkend ventiel en een hydraulische topstang, werkt wat prettiger met grond scheppen.

Verder gewoon een leuk trekkertje in de buurt zoeken voor een schappelijke prijs. Weet trouwens niet wat het budget is?
boegie
Is dit iets, meteen met hefmast...
zakelijk.marktplaats.nl/agrarisch-tractoren/…
Wimsumar
Beste Heerke: Ik ben het met Yoohan eens, een Ford 2 of 3.000 is geschikt. Maar ook de International 453 ( uit de Marktplaats-link van Boegie) is een prima keus.
deklein1
Een international 644 zit ook een enkel werkend hydroliek in ik ben er een aan het opknappen maar voor 2 ha is een goede tractor met een kleine draaicirkel.
weurding
Een deutz 3006 of 4006 heeft standaard ook een oliepomp en hydr.ventiel,enkele zonder hef daargelaten, een en ander zelfs nog gemakkelijker te bedienen dan bij een ford 3000, waar je meestal een knop moet uittrekken en de hydrauliek bedienen met de hefinrichting
komt nog bij dat qua onderhoud een deutzje veel minder aandacht vraagt dan een ford en ook in de winter zonder problemen zijn werk uitvoert 😉
edwin 283
Een fendt 102s is dat niet wat?
Dan heb je een mooie, redelijk sterke(42 pk)trekker, en met dubbelwerkend ventiel.
ijskonijn
Een MF 135, gaat bijna nooit kapot, start altijd en heeft minimaal 1 EW hydrauliekventiel.
bert8210
Tis weer een merkenreclame hier, gewoon kijken wat best bij de portemonnee past
BTW een ford start ook altijd
RibKip
Of een klein John deertje (iets in richting van 1120) zit vaak meerdere ventielen op.
deutz110
Heerke
Beste mensen, Bedankt voor jullie snelle reacties! Ik begrijp dat alle merken/typen in de genoemde klasse wel een hydraulisch ventiel hebben. Blijft nog de vraag: Wanneer er een enkel werkend ventiel op zit, kan ik dat dan gemakkelijk door een dubbelwerkend vervangen? Dan maakt het qua hydraulic dus niet zoveel uit en kan ik meer gaan kijken naar andere elementen zoals gewicht, vermogen, draaicirkel etc.
RibKip
Is niet de makkelijkste klus maar als je beetje handig bent zou het wel kunnen.
Heerke
@boegie

Bedankt voor de tip; Ziet er goed uit, maar een hefmast heb ik ws voorlopig niet nodig. Groet. H.
yoohan
Je kunt altijd een extra ventielblokje met meerdere aansluitingen erop bouwen welke je aansluit op je huidige enkelwerkend ventiel en een drukloos retour.

Wordt vaker gedaan, zo'n blokje koop je voor een paar tientjes op marktplaats van een oude kuilsnijder of voerwagen.

qua vermogen maakt het ook allemaal niet zoveel uit. Ford 3000, cormick 439, deutz 4006, mf135, fendt 102, jd1020. Zitten allemaal rond de 40pk en hebben allen hun voor- en nadelen.
Heerke
@VredoVervaetPower
Goeie tip; bedankt. H.
yoohan
Ik had zelf een Fendt 102s voor hobbywerk.
Was een zeer fijne trekker met een hoop mogelijkheden en hefcapaciteit. De draaicirkel was echter wel een behoorlijk stuk groter als bijvoorbeeld een Ford 3000 waar ik veel mee werkte:

Het is dus net wat de eisen zijn van jezelf.
Heerke
@yoohan

Ja dat is nog even afwegen. Moet het perceel/tuin nog her/inrichten dus kan wel wat rekening houden met de draaicirkel vd tractor. Een ander element is de bandenkeuze. Voor het grovere werk heb ik normale banden nodig, maar rij daar een gazon ws mee kapot als ik dat wil maaien of valt dat wel mee als ik een niet te zware tractor koop?
yoohan
Valt opzich wel mee, zoek dan meteen een trekkertje met iets bredere banden dan standaard. En dan banden die nog maar 20%profiel hebben bijvoorbeeld. Dan zijn de ergste 'nokken' er wel af.

Wat ook nog zou kunnen zijn gazonbandjes, groot nadeel is dan echter het snel ontbreken van grip wanneer je met een grondbak aan het spelen bent.
Heerke
Beste mensen voor het moment zijn mijn vragen beantwoord. Bedankt voor jullie reacties/hulp.
Het topic kan wat mijn betreft gesloten. Groet Heerke

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2