Mc-Cormick D 430 - Ideale maaier voor deze trekker

Hallo,

Iemand die weet welke maaier geschikt is voor een d-430?
24 pk heeft die volgemsij
kuipers135

Reacties

pa
Een PZ 135 misschien. Die lopen vrij licht
MFPOWER06
Ja ik zou ook een pz 135 of een 165 zit niet veel verschil 165 trekt lichter
wim-same
@MFPOWER06 Met 24 pk ? PZ trekt juis heel zwaar omdat het gewas tussen de trommels door gedraaid moet worden. Ik denk dat een schijven maaier nog te zwaar trekt voor 24 pk, tenzij er maar een paar sprietjes gras staan.
@wim-same pz 135 moet je minstens 35 pk hebben .en dan nog niet in super hoog gras die omgewaaid .in tijd met de massey ferguson 35 pk en had zijn handen meer dan vol aan
jehan
Ik zou schotelmaaier kiezen ..laten zich nog lichter trekken en zijn lichter in gewicht...en je kunt breder maaien met die pks van jou trekker
+4
mestyle
Of gewoon lekker orgineel de vingerbalk
+1
basia
Zo een trekkertje heeft toch AOW ; die laat je geen zwaar werk meer doen toch ?
guy s
Ik heb achter mijn D436 een vingermaaibalk hangen van 2m , daar heeft hij niet het minste last mee
Bakker S
Vingerbalk past denk ik het beste. Een schotel of schijvenmaaier neemt al gauw teveel pk's. Voor de tuingazon te maaien?
MFPOWER06
Hoeveel hectare wil je maaien ?
Fred4130
Mijn Fordson Dexta van 32 pk kon een pz 135 prima aan. Een Vicon cm 165 schijvenmaaier ging nog even makkelijker, alleen ben je dan wel hydrauliek nodig voor het opklappen. Dus zal jouw cormick ook wel aankunnen. Met een achterwaarts draaiende pz in transport zul je wel moeten oppassen met weinig gewicht op de neus, zeker met een pz 165. De Dexta ging met een pz 185 de lucht in....al is die nog weer iets zwaarder. Een dubbele messenbalk achterop, busatis 1104 o.i.d. is ook een optie. Een 430 heeft toch ook 30 pkals het goed is ?
Bakker S
@Fred4130 de topic steller zegt 24 pk...
mestyle
@Bakker S

430 is 4 cillinder met 30 pk
Bakker S
@mestyle oww een dikke 4 cilinder... Tja daar is nog wel wat uut te halen
@Fred4130 zelf 165 voor op de baan te rijden is al een avontuur op zicht denk ik .ik me ne mf 35 is 165 niet mogelijk gaat al omhoog juist bij vertrekken
Fred4130
@jens-vanderpoorten geloof het direct, nogal een hefboom effect krijg je. De 135 wou prima , maar ook dan moest je de koppeling niet te bruusk op laten komen. Zo'n cormick komt me nog iets ieler en lichter over dan een dexta of mf. Denk dan ook dat een schijvenmaaiertje beter past. Draaien ook een stuk lichter dan een trommelmaaier.
deutz110
@Fred4130 n cormick is langer als n dexta dus zie t probleem niet
Fred4130
@deutz110 klopt niet , de dexta is 301 cm lang en 1450 kg, de 430 293 cm en 1405 kg, al zal die 8 cm het hem niet doen. Wel is een dexta wat lager op de motorkap . Heb het ook niet over een probleem overigens.
deutz110
Pz 135 ken die prima doen of deutz fahr km 20
maikwolsink
Gewoon orginele maaibalk op zetten.
Mijn opa heeft een 432 en daar mag ik graag jaarlijks bijna 2 bunder mee afknippen
Fred4130
@maikwolsink het is alleen een hele toer om nog een niet versleten maaibalk te vinden . Vader heeft er hier tot in de jaren 80 altijd mee gemaaid, wilde niet aan een cyclomaaier. Wil de hele set ook weer op de dexta zetten, heb nog een paar oude balken op de zolder liggen, alleen waren die 40 jr geleden al versleten en maaiden niet best meer. En onderdelen vinden voor het oude spul valt ook niet meer mee. Maar prachtig om mee te maaien.
+1
basia
[@Fred4130

Herken je verhaal ; toen de cyclomaaier zijn intrede maakte , werden de vingerbalken massaal aan kant gegooid , ook al waren ze soms nog goed .
Nu zijn hier in o.a . in het noorden ook wedstrijden met vingerbalk maaien .
+1
wim-same
@basia Maaien bij ons in het veen-weide gebied in Zuid holland was een drama. Het gras stond heel zwaar, en lag ook vaak plat. Op klei grond had je wat harder gras, en ging het maaien met een vingerbalk wel beter. Bij ons toen ook heel snel een PZ 135, achter een trekkertje van 30 pk, Dit MFje kon er niet tegen. Later een trekker van 35 pk gekocht, die trok hem net aan. Toen de PZ ingeruild voor een Welger schotel maaier, die trok een stuk lichter. Maar met 35 pk nog de handen vol hoor.
+1
mestyle
@Fred4130

Volgens mij is een deel nog gewoon nieuw te krijgen. Heb me er voor onze cormick ook wel eens in verdiept is alleen een dure aangelegenheid om hem weer super te krijgen
Fred4130
@mestyle er waren nogal wat merken , meende dat wij cormick en schukken balken gehad hebben, hier op zolder nog een schukken liggen. De laatste was er eentje uit duitsland , onbekend merk, want pa moest en zou nog een nieuwe in de jaren 80 en konden toen amper meer nieuwe krijgen .Nog nooit zo'n kloten ding gehad als die, was er ook niet rauwig om dat ik hem tegen een dampaal aan parkeerde en het kreng eigenlijk niet meer goed te krijgen was 🤗. Het eerste wat er kwam in 86 toen ik begon te boeren was een vicon cm165, man wat een genot, zelfs de oude baas zei wel eens : hadden we 10 jr eerder moeten doen....
mestyle
@Fred4130

Van busatis is nog vrij veel te krijgen nieuw heb ik keer uitgezocht. Onze maaibalk op de paarden maaier is daarvan ding is uit dertiger jaren. Groot deel van dat spul is toch allemaal redelijk gelijk dus zou je een van cormick ook wel mee klaar kunnen maken alleen zal dit totaal niet uitkunnen is nogal prijzig
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!