Case International 745 XL - Oliedruk sensor maat en oliedruk meten

Hallo,

Ik heb een international 745 waar zo af en toe oliedruk lamp brand en reageerd op gas.. dus in hoger toeren gaat ie uit.. soms brand hij helemaal niet .. soms hele tijd.. oliepijl goed en blijft op niveau.. ik wil graag sensor wisselen en olie druk meten.. wie kan mij vertellen wat voor draad erin t blok zit voor de sensor? en waar ikde goede sensor online kan kopen. wat is absolute minimale olie druk bij 800rmp oid?

mvg
SteengeMF

Reacties

Hkramer
Je zou de sensor er tijdelijk uit kunnen draaien en hier de mechanische meter even in doen, druk moet bij warme motor eigenlijk wel boven de 1 a 1.2 bar blijven.
SteengeMF
@Hkramer bedankt, wil ook sowieso even meten vandaar de vraag over draad type in het blok.
SteengeMF
@Hkramer druk zit tussen 3,5 en 4 bar....
Hkramer
@SteengeMF dan zit dat wel goed, is dit stationair bij warme motor gemeten?
SteengeMF
@Hkramer ik heb gister bij koude motor de klok eraan gehangen en sprong naar4.5 bar.. iets verhoogd stationair gok 1000 rpm.. toen ong 20 min laten lopen en toen op 4 bar.. dat moet voldoen indicatie zijn toch? is nog niet helemaal op bedrijfs temp maar had er wel goed gevoel bij.
Hkramer
@SteengeMF dat klopt, na 20 min moet hij wel warm zijn. zijn idd goede waarden echter hebben menig tractoren als de olie koud en dik is wel hoge waarden en als hij op temp is weer veel lagere waarden.

maar na 20 min en dan 4 bar bij 1000 toeren is er niks aan de hand.
SteengeMF
@Hkramer bedankt.. ja kan altijd nog een keer meten na langere periode.. groeten
caseboy
Bij een dealer is er wen grote kans dat ze jou zo de goede sensor mee kunnen geven.
Als je de sensor eruit draait kun je met een schuifmaat ook makkelijk zelf de schroefdraad opmeten, een schroefdraadmetertje is hierbij ook makelijk.
Hier kan je een tabel vinden om jou daarbij te helpen
duursma.nl/download-center/…
Hkramer
@caseboy als de lagers of oliepomp versleten zijn is dit niet opgelost met een nieuwe sensor, gewoon met een mechanische klok bij warme motor gaan meten.
SteengeMF
@Hkramer nee klopt maargoed gezien het vreemde verloop van lampje wel ff moeite waard om voor paar euro nieuwe er inte doen als we de druk gemeten hebben.. kan zelf niet indenken dat er wat mis is maar je weet t nooit.
caseboy
@Hkramer klopt maar hij vraagt onder andere naar de schroefdraad van de sensor
SteengeMF
@caseboy bedankt.. t ging mij er vooral om of het metrisch of een npt of unf draad is.. en zo ja welke maat.. ik zie online verschillende typen draad vermeld worden. Komen er wel uit heb nu meerdere adaptertjes bij de druk tester.
SteengeMF
Wellicht weet iemand ook of er voor de pomp een zeef of filter zit wat evt iets kan blokkeren..
Hkramer
@SteengeMF hoogst onwaarschijnlijk dat de zeef van de oliepomp zelf verstopt zit, wel kan er iets met de oliepomp zijn. bij lage druk is het vaak gewoon gehele slijtage van de krukas/nokkenas lagers enz.
basia
1/8 " x27 NPTF volgens een Duitse onderdelen site .
Onderdeel n.r. 305523R93

Even onderdeel nummer op Google zetten , voor de web winkel voor de laagste prijs ?
SteengeMF
@basia bedankt zal is ff googlen..
basia
@SteengeMF

Kom de sensor ook wel tegen op een Duitse site met M 10x1 ; dus nu weet ik het eigenlijk ook niet welke schroefdraad het nu eigenlijk is .
Wel weet ik dat Fendt wel M 10x1 heeft , maar bij Case hangt het misschien of van land van herkomst (Duitsland , Engeland ?)
SteengeMF
@basia ja precies dat had ik ook al gezien.. maar heb nu adaptertjes bij setje voor druk meting dus gaan het wel zien zowel metrisch m10 als imperial maat zit erbij
redeagle14
@SteengeMF M10x1 conisch of 1/8" gas/BSP conisch is bijna gelijk. Spoed van 1 tegen een spoed van 0,9.
SteengeMF
@redeagle14 klopt dit werkt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!