Illustratie van:

Fendt Farmer 2 E - xtra olieventiel

Graag had ik een extra olieventiel geplaatst voor een hydraulische topstang maar waar vind ik dat?

Deel dit topic

Reacties

deutz dx
Dus je bedoelt een dubbelwerkend ventiel?
ik zou gewoon een oud bedieningspanneeltje of iets ergens vanaf halen, dus van een oude kraan of iets, zo kun je van een enkelwerkend ventiel een dubbelwerkend ventiel maken, zorg wel dat je dan het enkelwerkende ventiel "vast" kunt zetten, zodat je niet met 2 hendels hoeft te werken. ik denk dat een extra ventiel erbij opzetten geen goedkoop prijsje is, en zelf doen zal ook wel niet meevallen..
basia
@deutz dx

Ja ; zou ik ook doen zo Deutz DX zegt ; een regelblokje van een oude kuilsnijder is ook heel geschikt ; je hebt wel een retour-aansluiting nodig !
Wimsumar
Beste Basia & Deutz DX: Dat is een oplossing van niks! Je moet dan altijd twee handelingen doen om de topstang te bedienen. Dat gaat snel tegenstaan 😞

P.S.: Het trekkerventiel "vast" zetten ( Reactie Deutz DX) werkt niet omdat de hefinrichting dan geen olie krijgt.
basia
@Wimsumar

Het isvoor een Farmer 2 e tje ; dus het lijkt me iets voor hobby werkzaamheden ; ja Wim ; je hebt wel gelijk ; het is eigenlik een beetje "behelpen " maarhet is op laatst een " handigheidje " !

Wil je het heel mooi ; dan moet je een extra dubbel-werkend regelventiel opbouwen !
Wimsumar
Beste Basia: Een "Farmer 2 e tje" is ook een Fendt(!) en verdient dus een professioneel advies! 😄

Okee, het is aan vraagsteller KoenBackaert de keus wat te doen maar een "afgedankt" dubbelwerkend ventiel van € 10,- opbouwen en slangen passend maken gaat, denk ik, al gauw richting de prijs van een origineel dubbelwerkend ventiel.
john deere 7600
Nou je kunt nog heel wat doen voordat beunen voor een orgineel
WimBe
hydraulicworld.nl/products/1875/…

Max 35l/rondpomp voor 35.70E incl 😉
Wimsumar
Beste WimBe & John Deere 7600: Welnu, BEUN dat "hydraulicworld-ventieletje" van € 37,70 er dan maar eens op. En wel zo, dat het onafhankelijk van het andere trekkerventiel werkt en zonder dat de hefinrichting er door uitgeschakeld wordt. :?
WimBe
@Wimsumar

Ik geef alleen een BEUN-tip 😉 heb verder nog niets over aansluiten oid gezegd 😉 zo'n eenvoudig Fendtje werkt toch met opencenter hydro??
Wimsumar
Beste WimBe: Een tip is pas een tip als 2 zaken met elkaar vergeleken kunnen worden. Topicvraagsteller wenst een extra olieventiel voor de bediening van een hydraulische topstang. Het vermelden van een plaatje + prijs van een los ventiel is verre van wat vraagsteller wil. Het is gewoon een BEUN-BEUN-tip. 😞
koenbackaert
Ben eigelijk nog niet veel wijzer geworden. kwil het wel degelijk doen maar waar geraak ik aan de onderdelen?...
Wimsumar
Beste KoenBackaert: Ga naar een (Fendt)mechanisatiebedrijf en vraag daar een prijsopgave van een extra ventiel.
WimBe
@Wimsumar

Ik zal geen BEUN-tips meer geven, want dat wordt schijnbaar niet prijs gesteld.
In het vervolg zal ik jou de wijze tips laten geven 😉

@koenbackaert
Valt die originele tegen(wat ik bijna wel zeker weet) dan wil ik je via PB wel verder helpen op een semi-beun manier 😉
Wimsumar
Beste WimBe: Integendeel, natuurlijk worden Doe-het-zelf-/"Beun"-tips op prijs gesteld, door allen op het T.F.-forum, MAAR, geef dan wel complete oplossingen. 😄
Dus wat je in gedachten hebt KoenBackaert door middel van privéberichten te adviseren, doe dat A.U.B. hier in de discussie!

@ KoenBackaert: Ik denk dat je hier eens moet informeren:

KliK: vandewallevof.be/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
18