John Deere Voorlader - Weeginrichting op de voorlader

Hallo,

Zijn er hier mensen die werken met een weeginrichting op de voorlader?
Wij zitten hier aan te denken zodat we de mengwagen kunnen laden zonder dat er een trekker voor staat. Dit zou dan enkele dagen in het jaar gebruikt worden wanneer we met de trekker die normaal voor de mengwagen staat op het land bezig zijn. Om dan met 1 trekker te kunnen voeren.
JDenFendt

Reacties

GerbertXL
Heb je wel een weeginrichting op de wagen? Zoja kun je dan beter niet gewoon een accu eraan hangen?
+1
mf 6150
@GerbertXL
Meeste mengwagens hebben een weegstaaf in de trekboom toch?
GerbertXL
@mf 6150 dan word het lastig ja.
dx11
Agri-load Dronten levert dat wel. Geen idee wat het kost
+1
casejxu
Zet maar een accu op je mengwagen. Stukken goedkoper. Als os dat denk ik niet wat je wil horen
+2
jasper-santing0
@casejxu En werkt een stuk makkelijker/preciezer.
JDenFendt
Hebben een trioliet wagen en die weegt idd op de trekboom.
johndeere6230
@JDenFendt

Daar is ook vast wel wat voor te maken toch? Soort van assteun onder de trekhaak oid.
JDenFendt
@johndeere6230 Ja dat is misschien ook een idee. Hoe zou dat praktisch werken met een accu en stroom? Met bijladen?
+1
johndeere6230
@JDenFendt

Misschien een karretje met een accu erop? Soort van steekkarretje, waar die assteun ook op staat/ aan vast zit en dan 1 keer per week ofzo accu opladen met een acculader
MFPOWER06
Ik zou een soort snelkoppel systeem overwegen kun je ook nog gebruik met bv meststrooien
+2
geweldenaar
Ligt eraan wat je mengt. Als het maar een paar dagen per jaar is kan je gras en mais ook op je gevoel laden, krachtvoer komt wat preciezer.
mf 6150
Ik wilde ook een weeg installatie op de Verreiker hebben om de doorliep mentaliteit van pa te verhelpen 😂😬 toen werd mij verteld dat het wel kon, maar dat de weeginrichting op de mengwagen secuurder is en dus beter te vertrouwen.
JoramH
Ik speelde met hetzelfde idee, uiteindelijk afgehaakt omdat er een bedrijf duidelijk aangaf dat als de cilinders na verloop van tijd een beetje gaan "lekken" je meting dan heel erg onnauwkeurig word.
boereke
Ik voer al 10 jaar met een weeginrichting op de frontlader, naar alle tevredenheid! Was bij aankoop van de lader 1000 € extra, maar heb geen idee wat dit bij nalevering kost. Wegen gaat door middel van 2 druksensors op de drukleiding, in combinatie met een hoeksensor op de lader.
Enkel bij een bepaalde positie wordt er gewogen. Nauwkeurigheid ongeveer 5 kg. Mineralen zou ik er niet mee wegen, maar voor kuilproducten werkt het prima.
Ik heb in de trekker een kastje hangen, waar ik naar verschillende aanbouwdelen kan switchen (pelikaanbak, palletvork, balenklem) door een draaiknop. Kwestie van éénmaal kalibreren per aanbouwdeel, en klaar. Ook kan ik handmatig of automatisch gewichten optellen.
Ik voer met een voerdoseerwagen en dan is het handig om voor- en achteraan dezelfde hoeveelheid te lossen, en dus te weten wat je bij hebt als je aan de kuil vertrekt met een volle bak.
JDenFendt
@boereke En wat voor merk/systeem heb je?
mf 6150
@boereke
5 kg nauwkeurig is prima idd, mengwagen heeft dezelfde nauwkeurigheid.
Watvoor lader heb je?
+1
boereke
Een originele mailleux (mx) weeginrichting, zat dus bij de aankoop van de frontlader.
JDenFendt
We willen het eerst met een assteun onder de dissel proberen. Mocht dit goed bevallen, willen we graag een accu vast op mengwagen. Zouden we die ook nog op een andere manier kunnen opladen zonder hem bij het stopcontact te zetten??
+1
JOHNDEEREBOERTJE
@JDenFendt Je kunt 2 dingen doen, of je pakt een dikke accu, daar doet die weegcomputer het wel een week op, of pakt een wat kleinere accu die oplaadt tijdens het voeren d.m.v. een bijvoorbeeld een 3-polige stekker (varkensneusje)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Voorlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!