Kilo knaller


Zag net op de site hier een banner van wakkerdier stop de kiloknaller.
En dat op een boerensite ,moet nie gekker worden Tinus.

Deel dit topic

Reacties

chiel-fendt 936
Beter als op een andere site volgens mij trekt hier niemand er iets van aan
t6030power
Volgens mij heb Tinus niks te zeggen over welke reclames er komen op tf
Valtraboerties
Vlgns mij ook niet,
Robert97
Wakker dier? kloteklappers
Boerenjongen16
Kan je niks aan doen inderdaad. Ligt allemaal aan Google Ads 😄 . Ga daar dus maar klagen.
pino sesamstraat
Op zich heeft wakker dier wel gelijk , wees reéél , gemiddeld tussen de 18-21 kippen per m2 , in begin gaat het wel maar op een gegeven moment kunnen ze alleen een stap doen als de rest het ook doet , gewoon teveel op de m2 en dus hoger medicijn gebruik met de aanhangende problemen , gewoon minder kippen op de m2 en een hogere prijs daarvoor , maar ben bang dat a het niet wordt betaald door de consument of afnemer of als dat gebeurd mischien door winstbejaag gewoon doorgaan met zoveel kippen op de m2
walker1
Tja die reclames houden de site betaalbaar.
Trekkerweb en Agrifoto hebben ook reclame en zeker bij Trekkerweb lijkt het vaak meer om de reclames te doen dan dat er echt goede trekkerfoto's staan. Heel vaak zijn de geplaatste foto's ook afkomstig van een importeur.
dx11
Ik vind het een goede zaak! Ik ben het niet vaak met Wakkerdier eens, maar nu wel. Luisteren jullie wel naar die reclame van de kilo knaller?

Ze zeggen letterlijk wat er speelt! Dat de boeren zo moeten produceren, omdat de consument zo nodig ten koste van alles goedkoop vlees wil eten.
Is toch zo?

Als de consument berijd is om meer te betalen dan hebben de dieren het uiteindelijk ook beter. Wij willen de koeien best meer ruimte geven, als dat betaald wordt tenminste.

Ik vind het hartstikke goed dat dit aan de kaak wordt gesteld, al is het dan door een organisatie die meestal niet aan onze kant staat.
tominterfan
Welke site staat dat dan??
fendtjuh
Precies Dx! Zo ist.

Gaat opzich ook nergens over stunten met vlees.
ford8630power
Dxje heeft gelijk, dit is een goede actie van Wakkerdier. De meesten schieten meteen in de aanval bij het horen van die naam maar dit keer doen ze wel wat goeds.
fendt-412
Dit met de kiloknaller is toch meer tegen de supermarkten dan tegen de boeren of heb ik dat verkeerd?

Zij stunten met de prijzen, marges zijn op den duur ook 0 bij de boeren. Zij willen echt niet alleen de boeren kapot maken, willen het beter maken voor de dieren, uiteindelijk zal dit ook beter uitpakken voor de boer. Uitval etc. zal er niet om stijgen als de dieren meer ruimte krijgen met betere leefomstandigheden. Als ze ook maar zorgen dat voor betere kwaliteit ook meer betaald moet worden.

Zullen als nederland toch voorop moeten blijven lopen in sommige dingen, moet toch een meerwaarde bieden. Tegen zuid amerikaanse en aziatische landen kun je toch niet op concureren. Allemaal goedkope arbeid en naar leefomstandigheden wordt neit zo heel nauw gekeken. Moet een meerwaarde creeeren.
Kijk eens hoe vaak die gekke russen alleen al de grenzen dichtgooien om een ziekte of bacterie. Is een paar keer per jaar raak, zult toch goed voedsel moeten produceren wil je exporteren. Nederland leeft van de export, heeft iedereen wel gezien met die ehec bacterie, in 1x is het raak en zijn een aantal tuinders op de fles gegaan. Zo snel kan het gaan.
Nu ligt dat met welzijn nog niet zo heel nauw buiten het westen, maar zal men ook wel wat meer naar gaan kijken. Voor binnenlandse producten, of binnen europa zou je denk ik wel meer geld kunnen krijgen als je een beter product hebt. Moet je toch onderscheiden, in de massa zijn marges minimaal.
fendtjuh
Is vooral tegen de supermarkten inderdaad.

Dit keer redeneer Wakker Dier eens goed en geven ze niet meteen de schuld aan boeren.

Tja idd, landen zoals Canada is het heel anders, exporteert geen zuivel, dan is het een ander verhaal.
fendt-412
Canada zul je ook nooit een kiloknaller in de winkels vinden. Terwijl men daar in verhouding veel vlees eet. Stunten met prijzen doen ze daar veel minder.
Kunt daar best zitten als boer, hebt een vrij stabiele prijs, ook een goede prijs. Al is dat ook niet altijd goed. Het kan dan niet op, koop je dingen en werkt ook weer kostprijsverhogend. Een keer een lage melkprijs houdt je ook wel scherp, zijn er in 1x toch wel punten waarop te besparen valt.
fendtjuh
Dat gaat daar op sommige plekken veels te gek. Kunt niet meer uitbreiden omdat koeien goud waard zijn en het geld kan niet op. Dan is de uitdaging er ook een beetje af denk ik 😛
fendt-412
Quotum is amper te koop, grond zal ook wel meestijgen in prijs.
Na elke 5jaar een nieuwe trekker is daar de lol ook op den duur wel vanaf 😛
fendtjuh
Quotum gaat ook bij inschrijving dacht ik, als er een bedrijf te koop komt. En dat schijnt wel zoveel te kosten dat je daar nauwelijks meer wat mee kunt verdienen, zelfs in canada 😛
kace
Ik lees tot mijn groote verbazing dat er onder de jonge boeren nog mensen zijn die het met wakker dier eens zijn.
Let er wel op dat ze je naar de bek praten en als je je omdraait een mes in je rug steken.
Ze hebben maar een doel en dat is alle boeren ruimen
fendt-412
Zij zijn wel weer heel extreem natuurlijk.
Maar zij weten wel een groot deel van de nederlandse bevolking te bereiken en krijgen het beeld van een kant.
Maar hoeveel % van nederland weet nu hoe het er echt aantoe gaat op een bedrijf? denk dat 5% al erg veel is.

Komen hier ook wel eens mensen in de stal kijken, maken even een praatje. Komen gewoon uit een dorpje op het platteland, maar dan stellen ze vragen over dingen dat voor ons de normaalste zaak van de wereld is, maar zij hebben er geen flauw benul van. Zij hebben dan nog wel iets met de natuur, maar in de randstad weten sommigen net hoe ze een kat en konijn in leven moeten houden.

Ben het zeker niet altijd met WD eens, maar er zijn weinig mensen die tegengas geven. Ben je uiteindelijk zelf het slachtoffer van. Nu heeft BZV nog wel goed gedaan aan het imago. Zoals bij richard dat een groot bedrijf ook goed is voor zn dieren.
Je zult toch wel wat op je klanten in moeten spelen. Zelfde verhaal als met weidemelk, vroeg laatst ook iemand of die melk nou echt van koeien uit de wei was, "ze lopen in de winter toch niet buiten?" Lopen misschien een kwart van het jaar buiten bij de meeste boeren. Iedereen wordt verneukt, maar als je er wat mee kunt bereiken, why not?
Alles is tegenwoordig duurzaam en wordt eerder gekocht, overal valt dat duurzaam wel op te plakken. Wie ben je dan om het te laten? Zijn vast wel een paar gekken die daarom wel jouw product zullen kiezen.
Valtrapowerr
Bij ons ook, is tekort aan geitenmelk, krijgen er veel teweinig voor, maar in de winkel is het niet goedkoper gworden? slaat nerges over, nu moeten we ook nog eens de dierenarts elke maand apart laten komen om een handtekening te zetten of de dieren wel goed verzorgd worden
bij koeienboeren is elke maand wel een veearts als er een koe niet makkelijk kalft of iets anders, bij geiten ligt dat anders, en wie gaat die veeartskosten weer betalen? niet de melkfabriek ben ik bang!
Dr Fendt
Het probleem ligt bij de consument. het probleem is alleen dat de schuld bij de boer neergelegd word.
zodra de prijs voor vlees stijgt in de winkels kopen minder mensen vlees.
hierdoor kunnen boeren minder produceren waardoor er meer m2 vrijkomt voor de dieren. maar supermarkten laten de prijzen niet stijgen, omdat de verkoop cijfers nu goed voor hun staan. daarom krijg je ook van die kiloknallers.

ik vind dat bijvoorbeeld WD daar een stokje voor moet steken, in plaats van het imago van de boer nog verder naar beneden halen.
johndeere6506
@pino sesamstraatzoveel kippen staan er niet eens op een m2 meestal 10 tot 14 en dat met de medicijnen is meestal niet zo omdat boeren meer geld kunnen krijgen per kip zonder medicijnen
harry123
Wel,dat de schuld over de kiloknaller bij de boeren gelegd wordt is volkomen onterecht.
Er zijn echter duizenden mensen met een laag tot ZEER laag inkomen.
Dit is een tendens die in de hand en veroorzaakt wordt door de overheid d.m.v. stijgende tarieven en belastingen.
Ook de benzine en energie prijzen,waarvan een groot deel belasting is speelt hierin een rol.
Deze mensen worden gedwongen en zijn nu eenmaal aangewezen op goedkoop vlees.Geen kiloknaller betekent GEEN vlees voor deze mensen.En vlees hebben ook zij nu eenmaal nodig,zeker met kinderen in de groei.De supermarkt speelt hier handig op in,jazeker wel...ook die vlotte en gezellige meneer bij nederlands grootste grutter.(Euroshop en zo)....De veetelers worden gedwongen door de supers om zo goedkoop mogelijk te produceren,het is voor velen van hen ook overleven op deze manier.En ik kan helaas niet anders als concluderen dat de bevolkings groep van de allerlaagste inkomens stijgend is.
Ik leg daarom op mijn beurt de oorzaak van de kiloknaller direct bij de overheid met zijn graai politiek,met daarop volgend de supermarkt vanuit het oogpunt winst bejag.
Een boer heeft in vele gevallen weinig andere opties dan hierin mee te gaan willen ze kunnen blijven boeren.Er zijn er al teveel die hebben moeten stoppen met hun bedrijf.
Dit is mijn mening hierover,als een van de mensen die het niet breed hebben.
harry123
Maar ja,hebben we niet met z'n allen voor deze regering gekozen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2