Illustratie van:

Ford 5610 - Bijvullen olie

Beste lezer,

Mijn vraag is hoeveel vulpunten voor het vullen van olie heeft de tractor Ford 5610, waar zitten de vulpunten en wat voor soort olie moet in welk vulpunt? Sinds kort wonen mijn vrouw en ik in Zweden. Bij de koop van het huis met grond hebben we ook een tractor overgenomen. De vorige eigenaar zou alles netjes achter laten ( hebben ze niet gedaan ), maar de tractor hebben ze wel heel netjes achter gelaten. Geen brandstof en geen olie meer in de tractor, volgens de meters in de tractor. We hebben wel een handleiding bij de tractor gekregen, maar deze is in het Noors, de vorige eigenaar is Noors. Met de handleiding kom ik er niet uit. Ik heb twee vulpunten gevonden. Een aan de achterkant, een pijp die schuin omhoog loopt boven de hefinrichting. Een tweede voor aan de tractor, rechts naast de motor.
Al vast bedankt en vriendelijke groeten,

Eric Meulman
ericmeulman@hotmail.com

Deel dit topic

Reacties

dennis fordson
Heb je de motor al gestart of alleen op contact gezet dan branden de lampjes ook.
van olie bijvullen geen brandstof en dynamo.
doe er eens wat diesel in en probeer hem testarten.
bert8210
Rechts naast de motor is voor motorolie 15W40, die achter is voor transmissie en hydraulics, er zijn er maar 2. zijn heel fijne trekkers, is het een generatie 1, 2 of 3? en met welke cabine?
Wimsumar
Beste Eric Meuleman: De Ford 5610 blinkt inderdaad uit in eenvoud:
Motor: 7,6 liter olie.
Versnellingsbak/hydrauliekreservoir: 53 liter.

Neem hiervoor een universele olie.( met S.T.O.U. of U.T.T.O. aanduiding) Deze olie kan overal in en zodoende hoef je maar 1 soort olie te kopen/voorradig te hebben. ( 1 vaatje van 60 liter is precies genoeg voor de hele trekker.
De stuurbekrachtiging ( 2,2 liter) vraagt wel een specifiek geschikte olie.

Lees het produktadvies:

unil.be/DesktopDefault.aspx/?tabid=1310

Selecteer: "Tractoren"---> merk "Ford"---->
"10"-serie---> type"5610"---> klik "toon advies".
Mielmonteur
Hier kun je alle olie middelen vinden die er op jou trekker zitten... kroon-oil.com/nl/producten/… kies merk: Ford, generatie (1,2,3)? en dan kun je alle oliemiddelen vinden en de hoeveelheid die er in elk reservoir moet...

Gr. Mielmonteur
Valtra-Fordpower
Stuurolie is ATF, Hef en hydro/versnellingsbak is gescheiden. (Altans, gescheiden of dubbele filters)
machiel
Even een vraag over de stuurolie: ik heb sinds deze week een serie 1 ford 5610 (stuurstangen) met voorlader die stuurt als een dweil. Nu kan ik in de gauwigheid niet zien waar ik die stuurolie kan peilen of het filter vervangen schoonmaken. Zit dat ergens links voor?

alvast dank!
Wimsumar
Beste @Machiel: Ford stuurpomp foto: pomphuis = oliereservoir.

(Klik op de foto):
machiel
Dank je, Wim

zo zonder voorlader ziet je een stuk meer. Klopt het dat er geen peilstok inzit? Zo ja, vullen tot iets onder de rand? En het filter zit bij retourleiding toch?
Wimsumar
Beste @Machiel: Afvullen en filteronderhoud weet ik niet.
N.B.: Er moet wel speciale "Ford-stuurbekrachtiging''-olie in. ( Ik zou 'm ook vullen tot iets onder de rand).

Olie-aanbeveling: kroon-oil.com/nl/producten/…
GJvdK
Hoi ik lees hier veel tips over onder andere bijvullen olie voor hydrauliek. Nu vroeg ik mij af, heeft ook iemand een werkplaatshandboek van de Ford 5610 gen2?

Groeten Gert Jan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.019