Gleaner

Wat is er zo bijzonder aan het dorssysteem van Gleaner? En waarom zien we deze combine niet in Nederland?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Zal wel een axiaaldorser zijn. Daar was tot een paar jaar geleden zeer weinig vraag naar.
jordi 1455
De rede dat Gleaner niet in nederland is waarschijnlijk dat in de tijd dat de gulden flink devalueerde ten opzichte van de dollar dat de Gleaner combines gewoon te duur worden en volgens mij zijn ze nooit geimporteerd.
Wimsumar
Beste Kareltje: Ik denk dat de fabrikant op de thuismarkt voldoende afzetmogelijkheid heeft. Het is dus voor Gleaner ( maar ook voor een eventuele importeur) niet aantrekkelijk de Europese markt op te zoeken. En al zeker het "graanarme" Nederland niet.
Ook vraag ik me af of zo'n "Amerikaanse" machine de relatief strorijke graangewassen in Nederland (west-Europa) wel aan kan.
redprideworldwide
Gleaner is van Agco, en Agco heeft al genoeg maaidorser merken in west europa, dus nog een extra merk daar zit niemand op te wachten denk ik. Is trouwens in basis zelfde maaidorser als de grote mf's!
fendt-412
Genoeg van agco in europa?
Zie er anders bedroevend weinig, alleen maar claas, NH en soms een deutz. Geen agco te vinden.
Wimsumar
Beste Fendt-412: Schaam je! 😞
Waartoe behoort Fendt? ( En dus de Fendt-maaidorser. Overigens ook de M.F.).
Kareltje
Gleaner is geen axiaaldorser. en alle agco dorsers zijn anders tov de gleaner. gleaner heeft een uniek dorssyteem, maar hoe werkt dat? geeneen ander merk heeft het.
fendt-412
Moet ik dan uit mn duim gaan zuigen dat er wel veel AGCO combines in NL lopen? 😛
Weet dat er een Fendt combine loopt in Oost groningen, alle agco combines in NL zijn wel op twee handen te tellen.

Markt is ook vrij klein in nederland, zal wel niet zo heel interessant zijn om hier een dealernetwerk op te zetten, als 3dealers dan een netwerk mag heten 😃
Wimsumar
Kareltje: Naast het "unieke (Gleaner) dorssysteem zijn nog een paar 'eigenaardigheden': gegalvaniseerd plaatwerk en geen/nauwelijks uitlaatgeluiddemping.


Voor het unieke dorssysteem, zie bladzijde 8 + 9 in de volgende link:
gleanercombines.com/Library/upload/…
Kareltje
Daar heb Ik wat aan, wim. Thank-you

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2