MTD Zitmaaier - Verlies snelheid en kracht in koppeling

Hallo iedereen,

Ik rij al een tijdje gras af met een MTD zitmaaier, model SL-H 1152.

De laatste tijd merk ik echter duidelijk dat hij minder snelheid maakt dan vroeger. Als ik nu in 5de (dit is de hoogste) versnelling rij, dan maak ik veel minder snelheid dan vroeger.

Heeft er iemand een idee waaraan dit kan liggen? Voor alle duidelijkheid: de motor werkt als vanouds, probleem lijkt hem in overbrenging te zitten.

Alvast bedankt,
Floris

Deel dit topic

Floris_

Reacties

roscho
Als de motor gewoon toeren houdt en de snelheid vermindert, kan het niet anders of de koppeling moet slippen. Kun je ook een "koppelingslucht" ruiken?
Is dit dat trekkertje dat je een poos geleden wou opvoeren? En is dat ook gebeurd? In dat geval zou de motor misschien te veel kracht kunnen leveren voor de koppeling.
Floris_
Bedankt Rosho voor jouw reactie. Had geen plannen op mijn zitmaaier op te voeren, dat zal iemand anders hier zijn 😄

Ik heb vandaag nog eens gesleuteld; achteraan zit er overbrenging type 618-0166D in.
Kan iemand mij bevestigen dat dit een single-speed-overbrenging is? Dan kan ik deze al dan niet uitsluiten.
jan4072
Vaak zitten op dit soort gazonmaaiers V-snaar aandrijving. Er wordt een bijzonder hitte bestendige V-snaar gebruikt die je niet ruikt maar door gebruik wel smaller wordt en uiteindelijk meer en meer begint te slippen. Kijk ook naar de veer van de spanrol.
Floris_
Merci Jan.

Ondertussen heb ik het gevonden.

Achteraan is dus single-speed aandrijving. De versnelling gebeurt de de twee ringen die boven elkaar zitten. In functie van de spanning wordt de snelheid hoger/lager. De bedieningsstang daarvan moet een "slag" gekregen hebben (kei of zo?); stond krom. Heb via de stelschroef aangepast en nu haalt hij weer zijn volle snelheid.

(klik om te vergroten)

Dexta driver
Het is een variomatic
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!