Illustratie van:

Ford 4100 - ford 4100 startprobleem elektrisch

Mijn ford 4100 is plotseling dood als een pier. de rode dashbordlampjes gaan niet aan. Ik heb de polen schoongemaakt en de middelste steker van het contactslot heeft wel stroom. Hte contactslot lijkt wel goed te werken. Heeft iemand een idee waaraan dit ligt? Of iemand die een bedradingsschema heeft?

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Meet je ook uitgaand dan spanning?
Wimsumar
Beste Peter4100: Het LED-lampje van een spanningszoeker brandt al vrij snel (bij weinig spanning). Hoe is de ladingstoestand van de accu? Gisteren de trekker mischien met brandende verlichting ( o.i.d.) weggezet, zodat de accu nu zo goed als leeg is?
radium45
Probeer ff met startkabels erbij op, min pool naar chasis en plus pool naar starmotor, heb al vaak meegemaakt dat massastrips problemen gaven zonder dat je er wat aan kon zien.
peter4100
Volgens mij moet de accu prima zijn, want de lichten branden goed fel. Maar ik zal alsnog proberen met een extra accu. Wat betreft het contactslot: de accu levert spanning (gemeten met multimeter) op breedste contact; op uitstand van contactsleutel staat op geen van de contacten stroom;
op stand 1 alleen op middelste contact (2?);
op stand 2: stroom op middelste contact en op dubbel contact achter brede contact (4?).
op stand door veer gedrukt: stroom op contact met enkle ring en contact 3 (verst tegen de klok in).
Wimsumar
Beste Peter4100: Heb je de zekeringen ook al gecontroleerd/puntjes schoongemaakt?
peter4100
Zekeringen kan ik niet vinden. Waar zitten die?
gelukkig heb ik hem weer aan de praat gekregen, waarschijnlijk is de oorzaak toch slechte contacten op het contactslot geweest. Ik heb ook de binnenzijde van de rubber kapjes goed schoongemaakt en opeens deed het contactlichtje en de startmotor het weer.
Dank voor het meedenken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
6