New Holland 6640 - Hefprobleem

Wanneer er gewicht in de hef hangt op een willekeurige hoogte en je rijdt rechtuit is er niets aan de hand.
Maar als je gaat sturen gaat de hef schokkerig op en neer.
En als je de hef met gewicht in de hoogste stand hebt is er niets an de hand.
Is er een klep lek?
Haaksbergen

Reacties

jammermaarhelaas
Is het een SLE (elektronische hef) of een SL (mechanische hef) ?

In beide gevallen heb je aparte pompen voor de besturing en de hef, alleen is bij de SL en SLE de pomp en de bediening ervan anders.
Zit er rechts van de toerenteller een scherm waar de hef-hoogte wordt aangegeven? Als hier een vast getal staat, kan dit een storingscode zijn, dan graag dat nummer even vermelden.

Heb je voldoende olie in de achterbrug, olie aan de peilstok?
gudo
Kan vanalles zijn. Idd olie niveau, filters misschien vervangen. Of je pomp kan ook zn beste tijd gehad hebben....
+1
Ploegstand ingeschakeld? Onderste grote draaiknop helemaal naar links draaien
nhmonteur
Kijk inderdaad eens of de hef niet op trekkracht regeling staat.
Bij een elektronische hef draai je dan de grote knop helemaal linksom om hem op positie regeling te zetten.
Bij een mechanische hef moet je het kleine hendeltje op de stand met de pijltjes omhoog/laag zetten.
+1
roscho
't Is misschien een stomme suggestie, maar ik noem het toch om alles uit te sluiten. Komt de heflat niet tegen de nokken van de band?
Haaksbergen
Is een sle . Olie en filters zijn pas vervangen.
Ja er zit een elektronische hefaflezing op.
En die geeft geen vast getal aan.
Ik zal een kijken of die knop op de juiste positie staat.
De hervatten blijven vrij van de wielen.

Ik heb eens gehoord dat er een dan een lekke klep zit in het hydro systeem. Maar dat sluit ik nu eigenlijk uit door het antwoord van jammermaarhelaas?

Alvast bedankt allen
@Haaksbergen dat schokken lijkt echt op een verkeerd ingestelde trekkracht regeling zoals nhmonteur beschrijft. Heb ik vroeger ook wel eens gehad kon er niet achter komen waar het door kwam, bleek dat boerenhulp alle knopjes even had uitgeprobeerd stond die draaiknop rechtsom gedraait.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Haaksbergen:
Ik heb eens gehoord dat er een dan een lekke klep zit in het hydro systeem. Maar dat sluit ik nu eigenlijk uit door het antwoord van jammermaarhelaas?

Ik heb een paar dingen opgesomt waar je eenvoudig even naar kijken kunt. Het kan best dat het toch aan die klep ligt, maar ik zou sowieso eerst de andere adviezen nalopen die door anderen hier geven zijn, zoals de hef regeling die niet op positie regeling staat, das ook een goede tip.
+1
Haaksbergen
Ben net weggeweest met de trekker en die knop stond idd rechtom gedraaid. Heb hem nu helemaal links om gezet. Ff afwachten wanneer ik weer gewicht in de hef heb.
Ik laat het weten

Bedankt
Daarum
Goeie dag, ik had een vraag wij hebben thuis een ford 6640sle met een wit dak. Daar hebben wij ook een probleem met de hef ookal staat de trekker stationair stil zonder dat ik iet aan de hef doe (met of zonder gewicht erin) schommeld deze steeds in hoogte. Wat kan hiervan het probleem zijn? Alvast bedankt!
roscho
@Daarum Misschien is er een inwendige lekkage, waardoor de hef zakt. Onder een bepaald niveau wordt dat dan weer gecorrigeerd waardoor hij weer omhoog komt.
+1
@Daarum rustig schommelen of schokken? Langzaam zakken waarna je de oliepomp hoort en hij weer op oude stand staat (corrigeren)?
+1
jammermaarhelaas
@Daarum

Als het een SLE is, kan het zijn dat de potmeter op de hef hendel en/of die op de rechter hefarm niet meer goed zijn. Hij blijft dan corrigeren/stellen, ook na calibratie. Je ziet dan bijvoorbeeld ook in het rechter scherm naast de toerenteller, waar de hef-hoogte staat, in de laagste stand dat de hef niet op 0 komt.
Maar, ik zou eerst even de basis instellingen zoals de mengknop van positie/trekkracht regeling helemaal linksom zetten, op positieregeling. Kijken of het dan beter wordt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!