Renault 981-4 - Meestal gaat het het sturen heel zwaar

Het sturen gaat heel zwaar, met name vanuit stilstand. sturen tijdens rijden met snelheid gaat meestal wel goed. heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
WilhelmS

Reacties

+1
walker1
Te weinig olie voor de stuurbekrachtiging?
hobbyboer
Zit er verschil in zwaarte als je snel of langzaam aan het stuur draait?
Kan zijn dat je te haastig bent, met die oudere trekkers kan het allemaal niet zo snel als met moderner spul.
RobVolvo
Klinkt zo als eerste ingeving naar een versleten stuurpomp. Weet alleen niet of deze trekkers dat al gescheiden hebben...
boegie
@RobVolvo Ja zit een dubbele oliepomp op. Oliepomp zou dus ook versleten kunnen zijn.
+1
RobVolvo
@boegie Ja idd. Topic opener zou daar het beste even een drukmeter tussen zetten en stuur tegen de aanslag draaien en even kijken wat de druk doet. Dan heb je al een redelijke indicatie.
limbo
Heb ik ook gehad met de 681 heb toen de arbittrol vernieuwd en het probleem was op gelost
Reinder renting
@limbo soms helpt het reviseren van de orbitrol ook al
frammi
Als je zelf niet veel sleutel ervaring hebt, dan laat je revisie van orbitrol best door iemand doen die daar ervaring mee heeft. Ik heb een keer de problemen kunnen oplossen bij iemand die dat zelf gedaan had zonder ervaring. Gevolg, orbitrol sloeg onder het rijden vast door verkeerde montage waardoor een levens gevaarlijke situatie ontstond.
Reinder renting
@frammi aha dat is inderdaad niet goed. niet dan ik het zelf heb gedaan alleen moet die van ons nog wel gereviseerd worden.
WilhelmS
Allen, bedankt voor jullie reacties! ik ga binnenkort eerst maar is de druk meten en kijken wat dat is. dan kunnen we daarna naar de pomp of orbitrol gaan kijken. ik houd jullie op de hoogte,

bedankt zover,
Ruitenboer
Zelfde probleem gehad met een 85-14, ornitholoog vervangen,?schijnt een Renault dingetje te zijn
roscho
Quote Reactie van @Ruitenboer:
ornitholoog vervangen

🤣🤣 Die trekker kon geen kraai van een mus onderscheiden en daarom is de ornitholoog vervangen. Wat kan spellingcontrole toch voor komische teksten zorgen!
Ruitenboer
Foutje met spellingscorrectie moet orbitrol zijn😁, wat die ander voor persoon is, geen idee 🙈
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 981-4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!