Case International 956 XL - Heb een piepende cabine ventilator, iemand een idee hoe dit op te lossen is bvd

Hij deed het eerst goed maar begon van het 1 op andere moment zwaar te draaien met piepend geluid . Iemand een idee hoe dit kan?
Ceesje

Reacties

roscho
Piepen doen er wel meer en als je het repareert, komt het met een paar jaar ook weer terug. Het best kun je een straaltje kruipolie op de draaipunten spuiten, dan is het een poos weg. Misschien kun je dan ook het stof eruit blazen met de compressor. Of je zou de hele ventilator moeten vervangen.
Ceesje
Hoe kom ik bij de draaipunten? Moet hij er dan helemaal uit?
valmet6400power
Voor hetzelfde geldt ligt er een lager uit dan kun je net zo goed een nieuwe erin hijsen..
Het is wel een gedoe maar je kunt de ventilator er uit krijgen door de zwarte kap, van de draaiknoppen, te demonteren, zonder de bekleding lost te halen. Ik had een paar jaar terug hetzelfde, dat was zo erg dat de ventilator in het huis begon te lopen. Ik schrok me elke keer kapot als dat gebeurde haha. Ik heb toen het spul los gehaald, en een buisje tegen de zijkant van de ventilatormotor gelast en daar een kogellagertje ingedrukt. Vervolgens even aangestipt met lasapparaat zodat het lagertje er niet uit kan lopen. Het is niet helemaal geruisloos maar het werkt nog steeds, zonder aan te lopen 😉
Ceesje
Het is inmiddels gelukt met wel heel wat gedoe, radio er uitgehaald zwarte kap los gemaakt voor het plafond wat laten zakken heb je meer ruimte
Ventilator er uitgehaald kruipolie in gedaan en hij doet het weer dank voor de reacties gr ceesje
+1
roscho
@Ceesje Over een half jaar zal het weer nodig zijn, maar je weet nu de weg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!