Slipkoppeling aftakas Fahr km20

Hallo Tf'ers,

Sinds vorige week ben ik in het bezit van een Fahr KM20, de maaier is niet voorzien van een slipkoppeling op de aftakas.
Mijn vraag is of dit noodzakelijk is bij dit type maaier?

Ik heb op internet gezocht en kon hier niet duidelijk wat over vinden, de ene maaier op een foto heeft het wel en de andere niet.

Ik hoor graag wat jullie ervaring hiermee is en of dit normaal is bij dit type cyclomaaier.

Met vriendelijke groet,
Luc

Deel dit topic

Reacties

deutzisthebest
Zover ik weet zijn ze ook niet geleverd met een slipkoppeling. Ze zijn wel geleverd met een gewone en een vrijloopkoppeling. Ik heb een km22 zonder vrijloop of slip en dat gaat prima. Als het echt zwaar gaat dat smoort je trekker of je v-snaren beginnen te slippen.

De vrijloopkoppeling is nodig als je een aftakas rem op de trekker hebt. Als je de aftakas uitzet dan kan de maaier rustig uitdraaien.
luc1996
@deutzisthebest oke bedankt voor de reactie. Dan ga ik ervanuit dat het goed gaat komen als de mf 35 hem trekken kan
+1
deutzisthebest
@luc1996

Gaat zeker goedkomen, rustig beginnen de eerste keer en goed op toeren houden.
+2
wim-same
Het zal zeker geen slipkoppeling zijn, maar een vrijloop koppeling. Dit is vooral belangrijk voor oude trekkers die ook nog wiel aandrijving op de aftak as hebben. Als je dan met het uitschakelen de aftakas hendel te ver doortrekt naar wiel aandrijving, zou de trekker door de nog na draaiende maaier vooruit geduwd worden. mat alle gevolgen van dien.
luc1996
@wim-same oke, ik heb die wielaandrijving op mijn trekker. Dus voor veiligheid is het wel een verstandig punt om een vrijloopkoppeling erop te zetten.
+1
wim-same
@luc1996 Dat zou ik zeker doen. Een Fahr KM20 is een trommelmaaier, en deze trommels hebben een behoorlijke vliegwiel werking. Een schijven maaier heeft dat veel minder. Door de kracht van deze trommels kan de trekker een ruk naar voren krijgen als je de aftakas hendel te ver door trekt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0