Illustratie van:

John Deere 4050 - Speling fuseelagers, JD vooras

Bij het wisselen van de banden kwam ik erachter dat de fuseelagers speling hebben. Na het demonteren kwam ik erachter dat JD niet de conische lagers gebruikt, dit had ik nog nooit eerder gezien.

Bij foto 2 en 3 is te zien dat de bal heeft gevreten in de "schelpen" om het zo maar te noemen. Maar het lager in foto 1 en 4 ziet er nog fris uit.

Heeft iemand hier ervaringen mee? En hoe kan ik het andere lager testen of dit niet versleten is, of kun je de schelpen omdraaien zodat de andere kant van de schelp wordt belast door de bal.

Nu ik het toch uit elkaar heb vervang ik ookde keerringen in de vooras omdat deze iets lekken. Het kruisstuk hangt nog vast in de vooras zie foto 5.
Zit dit nog geborgd van binnen? Het lijkt me sterk omdat volgens de tekening op jd parts catalogus de uiteinden van het kruisstuk identiek zijn en aan de eindaandrijving zijde is er geen mogelijkheid voor het te borgen.

Hopelijk kan iemand me helpen die ervaring heeft met deze vooras.

Alvast bedank.

Luc

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Vooras JD

Reacties

Steekas heb ik er ondertussen uit, die zat van binnen geborgd met 2 halve schijfjes op foto 1 te zien.

(klik om te vergroten)

Borging

(klik om te vergroten)

Steekas

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
302
TREFWOORDEN