Ford Dearborn - afstellen carburateur van dearborn 8N op benzine en petroleum

Wie kan mij helpen de carburateur goed af te stellen? Mijn werkplaatshandboek gaat alleen over de versie met ameriakaanse carburateur (enkel benzine) en niet over die met benzine of petroleum. Momenteel is mengsel veel te rijk.
Alvast bedankt voor een reactie. Jent

Deel dit topic

jagje

Reacties

old man jose
Er zitten twee afstel schroeven op de carburateur toch.
Zorg eerst dat de motor goed warm is, ga desnoods even een wei slepen indien er een mogelijkheid voor is. Dan ga je stellen.
Bij een petroleum motor is temperatuur heel belangrijk
Interford
Ervanuitgaand dat de ontsteking goed op tyd staat en devergasplaten goed schoon kun je stellen met de veerschroef op het vlotterbakje ps zuigt ie nergens valse lucht
collin ihfan
Je moet de motor idd goed warm zetten is erg belangerijk is vrij simpel om het aftestellen.
jagje
Bedankt voor jullie reacties van zaterdag. Ik ga de carburateur en het luchtfilter openmaken, schoonmaken en controleren op lekkages. Dan proberen.
jagje
Hallo Interford,

Na inspectie van de wisselaarplaat aan de kant van de uitlaatgassen bleek daar valse lucht te worden aangezogen. ik heb met moeite de bevestiging losgekregen en hersteld. Daarna liep de ford als een zonnetje. Bedankt voor je reactie.

mvg Jagje.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford Dearborn ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!