Illustratie van:

Mc-Cormick 423 - Druk en damp brandstoftank

Hoi,

Ik heb een Cormick 423. Wat me opvalt is dat er nogal wat druk in de dieseltank zit. Als ik de dop eraf haal dan komt er best veel druk vrij. Ook komt er dan wat damp uit de tank die dan best lang doordampt. Ik kan niet goed (van internet enzo)achterhalen of dit nu juist hoort of juist niet.

Weet iemand dit? Hoor graag van jullie!
Alvast bedankt,
Martijn

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Zit er druk in of wordt de dop als het ware vacuüm gezogen? Is de damp niet dat de diesel warmer is dan de buitenlucht en dat de damp daardoor zichtbaar wordt?
McCormick-IHC
@valmet6400power als ik de dop (de trekker loopt dan) eraf draai dan is het een flinke 'sssssss'... Lijkt meer op druk naar buiten dan vacuüm. Damp kan ook wel komen omdat de diesel die boven in de tank terugkomt warm is realiseer ik mij nu
valmet6400power
@McCormick-IHC
Wellicht, maar ik ben uiteraard geen monteur, wordt de druk ook veroorzaakt doordat de diesel opwarmt op het moment dat je de motor laat draaien en daardoor uitzet? Hypothetisch gezien? Weet niet of er een gaatje in de dop zit waar eventueel druk weg kan?
Huuuuub
Dit heb ik 1 keer meegemaakt, toen was er een probleem met de verstuivers doordat er iemand zonder kennis aan gewerkt had. dit zou ik eens laten nakijken.

Het kan ook zijn dat de diesel gewoon uitzet, en dan moet het met een nieuwe tankdop opgelost zijn.
McCormick-IHC
@Huuuuub thanks voor je reactie. Verstuivers zijn gelukkig goed. Kan idd wel s een nieuwe tankdop proberen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0