Kan ik met tractor en aanhanger brandhout halen in België

Hallo is t tijdens de corona crisis in België toegestaan brandhout te halen met tractor en aanhanger ? Ik moet dit hout in de Ardennen laden.

Deel dit topic

Reacties

johndeere 2650
Nee dat kan je niet.je wordt gelijk terug gestuurd
bas101
@johndeere 2650 is wel in België zelf
+1
mike_v
Vrij zeker dat je niet wordt tegengehouden @johndeere 2650 ... Vracht- en landbouwverkeer gaan ze vanuit dat het om "werk" verplaatsingen gaat.
johndeere 2650
@mike_vhier moet je alles laten zien.als je voor jezelf hout gaat halen dan wordt je gewoon terug gestuurd.kun je ook in Nederland halen
mike_v
Met de vrachtwagen mocht ik laatst (was dag 2 dat de grenzen dicht waren denk ik) gewoon door rijden @johndeere 2650, Met de trekker net hetzelfde. Alleen sta je wel evengoed in de "file" ...
+1
johndeere 2650
@mike_v hier wordt je gewoon aangehouden heb je geen goeie reden om naar België hebt dan wordt je weg gestuurd of krijgt een boete.hier zijn er al een aantal die daarvoor een boete hebben gehad.en die reden met een trekker.hier wordt je zelfs op je id gecontroleerd
Clayson M80
@johndeere 2650 jaren geleden ook aangehouden , vroeg oom agent ook om ID bewijs
johndeere 2650
@Clayson M80 hier waren een er een hoop die een verklaring kopieerde dat ze in belgie/nederland werkte dusja dan ga je zulke dingen krijgen.trekken alles na of je daar ook daadwerkelijk werkt
johndeere 3650
@mike_v koeiboer hier heeft een bekeuring gehad omdat hij aangekochte kalk ging ophalen over de grens
Krispax
Als het voor de hobby is dan is het geen essentiele verplaatsing en kan je niet door. Je kan het riskeren want vrachtwagens en trekkers laten ze nogal eens door zonder te controleren. Maar als ze doorvragen kan het je wel 250 euro kosten.
+2
mike_v
Volgens mij is "verwarming" nog steeds een essentiele verplaatsing @Krispax.
@mike_v klopt, maar Vers hout kun je niet stoken en dat ligt het hele jaar Nog wel in de ardennen.
+1
Krispax
@mike_v krijg je niet uitgelegd met de zomer op komst. Door de steeds veranderende regels weten ze het zelf niet goed en iedereen heeft een uitleg. Heb er ervaring mee, heb al 250 euro mogen betalen.
+1
mike_v
@Krispax @ronald-deutz-fahr, maar je moet het wel nu binnen halen om "straks" te kunnen stoken he ... Hout dat je nu in het bos laat liggen ga je deze winter ook niet veel van stoken 😆
+1
@mike_v sowiso ga je daar deze winter niet mee stoken. En zowel dan maakt die laatste maand ook het verschil niet
Moet j ever achter het hout gaan van bij jou thuis
Towaberg
Hoi Bas, ik zou toch maar voorzichtig zijn. Je rijdt namelijk met geen landbouw nr plaat(rode), politie ziet dus direct dat je geen boer bent. Indien het droog hout is en je hebt geen ander meer voorhanden thuis, kan je, je er misschien nog uitpraten. Indien je geen ander verwarmingssysteem hebt! 250€ is toch zuur als boete.
Ik zou ook graag gaan tuffen met de trekker, maar ga het toch maar niet doen.
+1
bas101
Iedereen bedankt voor de antwoorden , t blijft een beetje een vaag gebied dat rijverbod wat essencieel is en wat niet , heb verder de indruk dat ze in Vlaanderen strenger zijn dan in Wallonie.
Bert353
@bas101 Traditioneel!
fendt farmer309c
Hier in (BE) Limburg controleren ze heel streng maar ik ben met de tractor pas 1 keer tegen gehouden van de 6 keer dat ik al de grens ben overgestoken. Landbouw en vrachtverkeer is een essentiële verplaatsing en de meeste agenten laten je zo door zonder wat te zeggen, bij die ene keer vroeg hij waar ik heen ging heb gewoon verteld waar heen en mocht door, bij sommige die met een lege tractor van Nederland komen doen ze wel wat moeilijk omdat ze degene die gaan tanken willen tegenhouden.
Het hangt ook veel af van in welke politie zone je zit en als het een agent uit de buurt is of ene van het hoofdkantoor of zo.
Als het voor je bedrijf is dat je de grens over moet mogen ze je niet tegenhouden met wat voor een voertuig ook mist je dit kan bewijzen.
En bij ons in de buurt geven ze pas een boete als je meerdere keren wordt terug gestuurd van de eerste keer zullen ze je niet snel beboeten, maar je hebt er altijd tussen zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0