Fendt 309 LSA - Water uit de voorwielen verwijderen.

Ik demonteerde al één voorwiel voor restauratie. Dat verliep heel lastig: blijkbaar waren de voorwielen verzwaard met water. Volgens de handleiding heb je een Hanauer Maus nodig om de onderste inhoud ook uit de band weg te halen (te blazen). Kan het ook zonder dit apparaatje? Da band moet sowieso van de velg om te inspecteren op roest en het gaatje rond het ventiel wat op te lassen.
Kluiszicht

Reacties

CaseCS130
Als de band er toch af moet laat je toch gewoon het meeste water via het ventiel er uitlopen en het laatste komt er dan wel uit als je de band van de velg trekt toch? Of is er een binnenband gemonteerd?
appie1967
Eest het ventiel naar beneden dan met de banden spanning het meeste er uit laten lopen desnoods ondertussen een keer lucht bepompen
Dan stug slangetje met plakband zo dik maken dat hij net in het ventiel past als je die tot de bodem steekt nadat je er weer lucht in hebt geblazen zal er weinig in blijven zitten
+1
Kluiszicht
Beste tractorvrienden,
dank voor de tips. Bij de eerste band brak het inwendig ventieltje: broos geworden door het jarenlange contact met het zoute water. Ventiel van de binnenband dan maar doorgezaagd en laten leeg lopen. Het ventielgat zal opgelast moeten worden omdat het ook sterk is aangetast. Bij de tweede band het inwendig ventieltje los kunnen draaien maar niet kunnen verwijderen door het opspattende water. Vandaag breng ik de banden naar de werkplaats om deze van de velg te laten halen zodat het duidelijk wordt of ik deze vooraf nog moet behandelen tegen roest. En daarna 2 nieuwe binnenbanden zodat de tractor weer kan gaan rijden. Toch wel een groot extra gewicht dat water in die banden! Voorlopig kan de tractor niet naar de verplichte keuring want alles is dicht.
Met een hartelijk groet, Fons
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!