Illustratie van:

Pottinger nova cat - ervaring

Ik ben opzoek naar een andere maaier. Wat is jullie ervaring met de novacut 305 maaier met kneuzer en breedafleg? Ik hoor regelmatig dat de maaibalk stuk gaat en moet worden gereviseerd.

Wie kan mij hier meer over vertellen?

Deel dit topic

Reacties

johndeere6230
Zoals ik het nu Snap is het er een met schijven en niet met trommels 😉 maar wij maain nu alweer 3 jaar met onze en daarvoor is die ookal 4 of 5 jaar gebruikt maar wij hebben daar nog geen last van gehad en bij de vorige eigenaar is er behoorlijk wat mee gemaaid alleen er zijn daar nog geen problemen mee 😉
johndeere6230
En het ligt er natuurlijk ook aan hoe je er mee om gaat 😉
Wilting NH
Wij hebben er nu 2 jaar mee gemaait, en maait supper, zijn tot nu toe erg te spreken over deze machiene. en t is erg makkelijk dat deze naar achter op kan klappen en omhoog
johndeere6230
vof fokker
Nog nooit van gehoord
radium45
Ik heb gruwelijk veel met deze pottingers gemaaid, bevielen altijd goed. Waren in aanschaf altijd met van het goedkoopste. Trekken lichter als bv een Kuhn/John Deere of Krone. Moet wel zeggen dat het aflegbeeld van andere merken soms iets netter was. En wat een groot pluspunt is dat je ze zowel kunt opklappen en naar achteren kunt zwenken.
Fendtvent94
Hmm een Pottinger met kneuzer... Wij hebben een Pottinger maaier op het werk gehad (eurocat 275) maar ten eerste vrat het ding kneusvingers (wat een hels karwei is om ze er weer in te zetten) en ten tweede vonden wij de kwaliteit van de trommels en het laswerk onder de maat. We hebben al meedere keren gehad dat er een trommel onder het maaien uit elkaar knalde.
radium45
@Fendtvent94

Das een trommelmaaier he.
Fendtvent94
Ja maar ik dacht ik deel effe m'n Pottinger ervaring 😃
Claas-JD
Ja die vingers vervangen lig je wel een dag bij! maaien wel goed opzich. met de 280 ofzo schijvenmaaier slechte ervaring.
Loonwerker_Erwin
Bij ons doet de 305 het ook prima 3e seizoen en nog geen problemen...

bij de novacat 8600 klappen de kneuzervingers terug door slijtage, heel werk om die allemaal weer op ze plek te krijgen
denieljow
Ik heb er nu een op het oog die net helemaal is gereviseerd. Klinkt goed of slecht, maar net hoe je het bekijkt. Maar naar hoeveel hectare moet je ong. de kneuzer vervangen. Bij ons maait die denk ik op jaarbasis 150 ha. Wie weet wat trouwens de letter toevoeging inhoudt zoals H en ED.
Fendtvent94
@denieljow

bij ons gingen de vingers erg hard. Als je op een dag eens 25 ha maaide dan moest je er zo 2-3 vervangen. Die vingers compleet met nieuwe bout, 2 vingers, rubber en dat stukje metaal kost ook flink wat, daarom is de machine mede ook ingerolen.
fendtjuh
Je bedoeld diegene op marktplaats? Ziet er wel goed uit, maar ik vind het vreemd dat hij helemaal gereviseerd is. Plus, wat verstaan ze onder gereviseerd? Is vrijwel nieuw staat er, maar kan me niet voorstellen dat alle tandwielen, lagers, glijvoeten enz vervangen zijn.
radium45
@denieljow

ED staat voor extra dry
radium45
@denieljow

Ik maaide wel eens 150 ha in en paar dagen zonder messen te vervangen.
johndeere6230
vorbrandes.nl/occasions/Landbouw/… deze maaier staat bij onze dealer op de andere locatie in Renswoude ook met kneuzer alleen zijn dit dacht ik trommels of wil je perse schijven? maar anders kan je altijd nog even infomeren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger nova cat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6