Illustratie van:

MTD Zitmaaier - Koppeling werkt (bijna) niet

Als ik het koppelingspedaal indruk dan ontkoppelt hij niet maar blijft rijden. De snaren lijken niet versleten en zien en niet oud uit. Kan de spanrol gesteld worden ? Ik heb de bout aan het pendaal al wel langer gemaakt maar heeft geen effect. Ik heb t idee dat de spanrol meer moet bewegen. Hij komt nu maar een klein beetje vrij. Iemand een idee waar ik naar moet kijken ?

Deel dit topic

Reacties

kut chinees
Waarschijnlijk word de spanrol tegen de snaren aangedrukt met een veer en je ontkoppeld door met een staalkabeltje de spanrol van de v snaren af te trekken zodat de snaren ontspannen en de maaier stopt met rijden, oorzaak is dat de kabel rekt of slecht wordt.
Grasmaaiert
Bedankt voor je reactie kutchinees. Ik zal morgen eens kijken. Evt een foto maken en plaatsen ik heb namelijk t idee dat er gaan staalkabels aan zit maar dat er iets verbogen is. Weet alleen niet wat. Hopelijk kan iemand aan de hand van de foto iets meer vertellen
kut chinees
@Grasmaaiert Als ik de foto bekijk, lijkt het of de spanpoelie naar rechts getrokken moet worden door de rechtse grote veer, controleer of bij ingetrapte koppeling de spanpoelie ver genoeg naar rechts beweegt en de snaar vrij gooit en als de spanpoelie wel goed beweegt de snaar niet blijft plakken. Kan het op de foto slecht zien, als je eronder ligt zie je het vaak gelijk waar het probleem zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0