Ford 8340 - Lekkage hydrauliek olie ventielenblok

Hallo, ik heb een 8340 die in het midden olie(hydrauliek) begint te lekken.
Achter op het ventielenblok lekt ie ook wat.
Moet ie daarvoor door de midden om eventuele O-ringen te vervangen of kan dat eenvoudiger?
Henk73

Reacties

+1
Fordje4600
Als je foto's bijvoegt of duidelijker uit kunt leggen waar hij precies lekt is het makkelijker om te helpen
nhmonteur
Als er midden onder de trekker tussen motor en transmissie olie lekt, dan is hoogstwaarschijnlijk de keerring van de transmissie lek. Al zitten er ook een paar pijpjes die heel soms lekken.

De motor moet voor de transmissie weg om hier bij te komen.
Maar bij een 40 serie gaat dit vrij makkelijk.
Fordje4600
@nhmonteur de pakking onder het aluminium deksel wil ook wel eens lekken is mijn ervaring. Gelijk demperplaat vervangen als je hem door midden haalt. 40 serie is met 2 man binnen 6 uur door midden te halen en in elkaar te zetten
nhmonteur
@Fordje4600 je bedoelt de carterpakking dan denk ik? Die willen inderdaad ook lekken. Het enigste wat je dan kan doen om er vanaf te komen is de complete carterpakking te vervangen voor de nieuwe soort. Dit is een stalen pakking met een rubberen rand.

En inderdaad met 2 man kan je hem binnen een dag open en dicht hebben.

Vaak als ik de motor er voor weg heb bekijk ik ook gelijk koppeling 1 en 2. En vervang standaard dan alle afdichten die er zitten.
+1
Fordje4600
@nhmonteur wij hebben de 8340 door midden gehad omdat carterpakking lekte, en de krukaskeerring en de deksel waar de krukaskeerring in zat was door midden gescheurd. Gelijk vooras iets vooruit geschoven en carter gedemonteerd. Hebben er een nieuwe stalen met rubberen rand weer in gedaan.

Ts90 heb ik samen met een monteur van NH dealer door midden gehad, half 9 's ochtends begonnen 4 uur 's middags zat hij weer in elkaar. Demperplaat, afdichtingen van de 4 buisjes, nieuwe platen in koppeling 1 en 2 vervangen. Krukaskeerring en carter was kurkdroog en hebben we laten zitten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8340 en hebben de trefwoorden hydrauliek en lekkage geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!