John Deere 1640 - aftakasstomp versleten

Hallo, de aftakas-stomp van mijn 1640 is een heel stuk afgesleten dus ik zou deze graag willen vervangen, kan iemand mij zeggen hoe dat moet en of dat ik het misschien beter door een mechanieker laat doen?

Deel dit topic

jan-deere

Reacties

louis 1
Hey in de gebruikershandleiding staat ;borgring verwijderen en as snel wisselen om zo weinig mogelijk olie uit te laten lopen , borgring terug plaatsen.
gerjan bosie
@louis 1 zo wissel je de toeren om 540 /1000 krik hem van achter op of zet hem voorover in een slootje als je as stomp kunt verwisselen zo vraag eens bij de dealer wat een nieuwe kost bij mijn 2030 kan ik de stomp niet omdraaien ik wil vanavond wel even kijken of ik er wat over vindt thuis maar hier is vast wel iemand met het antwoord
johndeere 2650
@gerjan bosie hoe @louis 1 zegt zo moet het ook volgens mij.dacht dat een cabrio niet kan wisselen van 540 naar 1000.
gerjan bosie
@johndeere 2650 ja ik las het verkeerd ik dacht dat hij het
had over de aftakas omdraaien kan bij mijn 2030 niet ??? waarom ben ik nieuwsgierig na ik heb een sekura cabine dat het bij een cabrio niet kan wist ik ook niet maar volgens mij moet het bij een 30 serie toch ook kunnen of wast dat optie? of dat de eerste in de serie het nog niet hadden???
+1
johndeere 2650
@gerjan bosiebedoel eigenlijk met wisselen van 540/1000 in de cabine dat was toen een optie.maar voor 1000 toeren moest je toch een andere aftakas hebben.zelfde als je 4240s dacht ik.die moet je ook wisselen met een andere as
jan-deere
@louis 1 de olie is er al uit dus dat is al geen probleem, maar ik veronderstel dat je het hefdeksel eraf moet halen?
johndeere 2650
@jan-deere normaal niet het is met een borgclip aan de aftakas of je moet het dekseltje eraf halen waar de aftakas in zit hef deksel heeft er niks mee te maken
jan-deere
@johndeere 2650 het lagerhuis bedoel je eigenlijk? kan het zijn dat die redelijk vast zit? had die zondag al is losgeschroefd maar ik kreeg er niet veel beweging in, kan het nog wel is proberen volgende keer.
johndeere 2650
@jan-deere ja die kunnen vast zitten gewoon rustig rond tikken met de hamer en beetje trekken dan moet hij er wel af gaan.je kan altijd op jd parts kijken dan zie je hoe het eruit ziet ongeveer
jan-deere
@johndeere 2650 Bedankt en ja, heb ik al gedaan hoor, al is een beetje uitleg vaak nog beter.
luc-linders
@jan-deere ik wil deze traktor misschien gaan kopen dus ben wat info aan het verzamelen, en het wordt dan de eerste die ik koop dus weet niet echt waar ik op moet letten. maar aangezien jij er een hebt heb je er al veel problemen mee gehad of dat niet?
johndeere 2650
@luc-linders dat is gewoon onderhoudt,zijn heel betrouwbare tractoren waar weinig kapot aan kan gaan.natuurlijk moet je er geluk mee hebben maar dat zie je snel genoeg of hij netjes loopt of de koppeling nog goed is en de bak,hilo moet een snok geven dan is hij goed.maar heel veel mensen zijn over de 40/50 serie heel erg te spreken
luc-linders
@johndeere 2650 dankje wel voor de tip, ze leken mij ook wel goed en ik heb er nog niet veel slechts over gehoord. en ja onderhoudt moet toch gebeuren hé.
jan-deere
@luc-linders Nee nog geen problemen maar ik heb er ook nog niet veel mee gewerkt dus op dat vlak kan ik weinig zeggen eigenlijk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!