Mc-Cormick D 439 - bouwjaar cormick/type vaststellen

Hoi liefhebbers,
Mijn cormick (hopelijk een d439 want dat vertelde de verkoper mij) heeft geen typeplaat meer op het blok zitten (onder tank). Zijn met serienummers van het motorblok (nabij bijkoppelingpdaal -bij mij714559R8-) en versnellingsbak (bij handrem -bij mij 3054670R1-) het bouwjaar te achterhalen? Is dan ook met zekerheid te zeggen of het een 439 is of misschien een ander type?
alvast dank voor het lezen en het meedenken.
groetjes
wim
zweer

Reacties

oldtimerfan
Beste
Zit er dan nergens nog een plaatje op bv. op het klepje van het gereedschapbakje met het serienummer op, waneer het een 439 is zou het moeten beginnen vanaf 400001, anders moet je effe verder kijken.
oldtimerfan
Beste,
Anders moet je effe kijken op www.home.zonnet.nl/cormick/index.htm
alvast succes
mbvaltra
home.zonnet.nl/cormick/index.htm/

Dit is de werkende link van oldtimerfan 😉
willemford
Bij een 439 staat het serienummer ook aan de rechterzijde ingemerkt op de aanslag van de stuurstang, op het koppelingshuis. Bij mijn 439 staat er dan 408535.
zweer
Hoi allemaal,
dank voor al jullie reactie.
ik denk dat ik het serienummer heb gevonden namelijk NM 414431. uit voorgaande reacties is op te maken dat het een D-439 moet zijn.

graag wil ik ook het bouwjaar achterhalen van de trekker. ik heb gehoord dat chasisplaatjes (onder de tank aan de zijde van de rem) blanco te koop zijn. op dit plaatje moet ook het bouwjaar worden ingevuld.

nogmaals heel erg dank voor jullie hulp en ik hoop dat we dit ook nog boven water kunnen halen.

groetjes

wim
willemford
Mijn 439 met serienummer 408535 is van bouwjaar 1964, die van jou is al bij de laatste dan. Ze zijn slechts gemaakt tot in 1965. Blijkbaar zijn er 17627 trekkers van dat type gemaakt, dus is die van jou al bij de laatere.
willemford
Gemaakt tot 1966 **
DaanHaar
De nummers die jij aangeeft zijn onderdeel nummers. In de velgen staat ook altijd het bouwjaar incl. Maand. Als ze alle 4 hetzelfde zijn kan dit een gede richting zijn. Staat er op het moederblok geen nummer? Kijk ook even op www.ihace.de
Puma cvx power
Deze nummers(714559R8 3054670R1) zijn onderdeel nummers van vroeger als je bijvoorbeeld een nieuw blok moest hebben of een nieuwe bak geen serienummers je kan wel bij de case ih dealer nagaan waneer deze nummers gemaakt zijn al het goed is gr De CASE IH monteur
IHC-power
Het is sowieso een D-439. De jouwe is gemaakt eind Oktober, begin November 1965. 😉
zweer
Beste tractorfans,

heel erg bedankt voor jullie hulp zover. fijn dat we er samen uit zijn gekomen.

naar aanleiding van jullie reacties heb ik nog 1 vraag over de de gegevens in de velg nav de reactie van DaanHaar. toevallig heb ik er 1tje afliggen met gedemonteerde band. ik heb de velg van binnen geschuurd en gelakt. in de velg zag ik de breedte en diameter vermeldt staan te weten 28/10 (op het midden van de velg). Weten jullie waar het bouwjaar en maand in de velg zijn ingeslagen? lijkt me leuk om dat nog op te zoeken. mijn velg is voorzien van vele laklagen over elkaar dus als ik gheen houvast heb, wordt het de hele velg blank maken.

met belangstelling zie ik jullie reactie(s) tegemoet. nogmaals heel erg dank voor jullie moeite.

groetjes

wim
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!