Volvo BM 650 - Hoe kan ik de aftakas afstellen

Beste,
Weet iemand hoe je de aftakas kan afstellen van een volvo bm 650?
Met draaiende motor kan ik deze niet inschakelen, wanneer ik de hendel bedien kraakt deze heel hard maar klikt er niet in. Als de motor afstaat kan ik deze wel inschakelen.

mvg.
Glenn
GlennB

Reacties

BjornV
Vanwaar dit gekraak exact komt, kan ik je niet vertellen. De mijne doet dit ook, maar ik heb de pro niet nodig. ik denk dat de koppeling van de pto bijna versleten is. Als er een werktuig aanhanger met pto, kan ik dan wel de pto laten stilstaan (koppeling in en pto ingeschakeld), dus ik denk koppeling versleten.
goedste
Je kunt de koppeling stellen door de twee pluggen/doppen naast de aftakas eruit te draaien dan kun je met een pen of schroevendraaier een getande stelring verdraaien door de borgpin in te drukken en de ring te verdraaien
Maar als hij niet inschakeld zou de koppeling te strak staan of de platen zijn krom of geplakt ik weet niet hoe lang hij niet gebruikt is of ooit heet geweest is door te veel slip
GlennB
@goedste Ik ga morgen eens zien of ik die daar kan bijstellen. De tractor heeft paar jaar stil gestaan. Heb al wel nagezien of de platen nat waren maar deze zijn droog.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 650 en hebben de trefwoorden aftakas en afstellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!