Illustratie van:

Fordson Dexta - Hef inrichting komt niet helemaal omhoog

De hef inrichting werkt opzich prima, zowel de trekkracht regeling als de positie regeling. Maar de hef werkt niet 100% naar mijn zin.

Je kan gewoon elk werktuig oppakken dus hij heeft genoeg kracht. Maar hij komt niet hoog genoeg, en hij reageert pas laat op de hef regelings hendel.

Als je de hendel helemaal naar onder zet en dan langzaam omhoog doet reageert hij pas als je ongv 8 a 10cm hoger bent, en dan werkt hij perfect, maar komt niet hoog genoeg voor bijv. een weidesleep die verder door hangt.

Is dit een afstelling? Hefdeksel eraf en dan afstellen?? En wat precies, want er zitten verschillende veren en afstellingen onder! Welke moet ik hebben?

En hoe weet ik of ik goed bezig ben? Want hefdeksel eraf en erop doen is niet effe te doen. Bedoel hier mee te zeggen. Als de deksel op de werkbank ligt hoe weet je dan dat hij perfect afgestelt is?

Groetjes peter

Deel dit topic

Reacties

+1
Fordje61
Hallo Peter, Ik weet niet of beide problemen die je beschrijft aan elkaar gelinkt zijn. Als hij niet hoog genoeg komt kan het zijn dat je te weinig olie in je achterbrug hebt. Ik vind zelf dat er heel veel in moet om de hef de volle uitslag te laten maken.
Succes, Eric
Peter vC
@Fordje61 dank je voor je reactie. Heb er ongv 19 a 20liter inzitten. Bij het koppelings pedaal zit een plug, deze eruit gedraaid. Zovol zou hij moeten zitten.
Peter vC
@Wimsumar of @RPCounty een idee??
Favorit614
Op www.lutje-ford.nl kun je gegevens vinden.

onze dexta vroeger had een ingesleten aanslag pin, die ingesleten was.
lutje-ford.nl/wp-content/uploads/…
die regelt het ventiel middels de hefhoogte.
dat gaf het zelfde effect.
Peter vC
Heb hem vandaag op de werkbank gelegd. Het probleem lijkt me duidelijk.

(klik om te vergroten)

Wat ik aanwijs is de hendel die zonder al teveel speling tegen mijn schuif duwt. Het dikkere gedeelte links ervan. Wat ik aanwijs schuift een stuk in deze schuif. Maar duurt even voordat hij ook.echt duwt.
Peter vC
@Peter vC weet iemand hoe ik dit afstel? Als je de hefarmen om hoog doet, moet je de schuif dan zo afstellen dat hij helemaal in is?
Peter vC
Was ik aanwijs duwt tegen het dikkere gedeelte de schuif, maar omdat hier speling tussen zit duurt dat een tijdje.
Peter vC
Maar ik vindt het onduidelijk uitgelegd hoeveel speling er mag zijn, en of het ventiel (de schuif) helemaal ingedrukt moet worden

(klik om te vergroten)

Hier zie je dat met een tool die hefarm omhoog wordt gehouden. En je dan de schuif moet afstellen.
+1
Peter vC
Probleem gevonden, een ingesleten pin. Was makkelijk te vervangen! Hij komt nu helemaal omhoog!
corne-toes
Hallo,

ik heb van het voorjaar een Dexta gekocht en heb hetzelfde probleem. De hendel reageert pas laat en het hefmechanisme komt niet erg hoog. Kun je mij laten weten welke pin je hebt vervangen?
sassinga
@corne-toes Kijk hier maar even

(klik om te vergroten)

Waarschijnlijk is de pen bij de pijl versleten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!