Illustratie van:

Deutz D4506 - de hefinrichting

Hallo,
ik heb sinds kort een Deutz 4506. heb er laats een grondbak voor gehaald alleen valt het mij op dat de armen van de hef nogal snel zakken, als ik hem omhoog doet dat je elke keer dat getik voelt omdat hij wel op hoogde wil blijven maar naar mijn idee snel zakt. is dit normaal?

Deel dit topic

Reacties

deutzisthebest
Dit komt omdat de manchetten in de hef cylinder minder worden met de jaren. De hef gaat dan langzaam zakken en wordt dan weer gecorrigeerd. Met zware lasten wil de hef dan gaan hikken als het ware.

Het is een bekend euvel bij de oudere Deutz 06 trekkers.
+1
deutz7006
Kan ook het hefventiel zijn gebeurd ook vaak met de jaren
basia
Als je iets zwaars opheft ; en het daalsnelheids ventiel dichtzet , en hij zakt niet meer , dan is het het hefventiel , zakt hij nog ,dan lekt de hefzuiger manchet zo denk ik .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!