Deutz DX - Deutz 3.6 aftakas valt eruit tijdens het maaien. Hoe kan dit ?

Deutz DX 3.6 . Tijdens het maaien is de aftakas eruit gevallen. De motor gelijk gestopt.
Weet niet wat de oorzaak is dat hij eruit gevallen is en ben bang dat er misschein iets afgebroken is wat binnen misschien meer schade veroorzaakt. Heb de tractor laten staan en durf er niet mee verder te rijden. Hoop dat iemand weet wat ik nu het beste kan doen ?
ztued

Bijlages

(klik om te vergroten)

Dit is de aftakas

Reacties

Sinnema
Seegering is er afgelopen.
marcus 1
Gelukkig heb je hem direct gestopt! Waarschijnlijk zoals Sinnema zegt, BORGRING er af gegaan. Aandrijving opendoen, olie aflaten, en kijken of er iets anders beschadigd is van tandwielen en/of lagers. Met wat geluk kan het nog meevallen. Onderaan in de tandwielkast kijken en uitkuisen.
De passingen van de tandwielen en lager nameten op de as! Als ze teveel speling hebben eventueel terug monteren met Loktite.Tandwiel zit normaal met een klempassing vast op de as! Een tekening met de onderdelen zou hier wel op zijn plaats zijn, om zeker te zijn dat er geen afstandsringen ontbreken.
mvg
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!