Even voorstellen: zepos

Bij vrienden in het buitenland reed ik af en toe met tractors (altijd John Deere) eenvoudige dingen zoals gras afrijden, omgooien. Vond het altijd fantastisch en keek er altijd naar uit.
Nu heb ik zelf een 2dehands mini tractor aangeschaft, een Yanmar 1802d van 1982 om te restaureren en later op het land kleine werkjes uit te voeren. Sleutelen is wel mijn ding.

Deel dit topic

Reacties

zepos
Heb een vraagje over de te gebruiken olie in motor, transmissie, achterbrug enz.
Als ik wat zoekwerk verricht op verschillende tractor forums, dan is het advies niet eenduidig.

Sommige stellen, wegens de ouderdom van de tractor, om bij minerale oliën te blijven, andere maken geen enkel probleem van synthetische oliën.
Anderen vinden dan weer hun heil in een STOU olie.

Kan u mij aub op weg helpen, zou dom zijn om al van bij het begin met de verkeerde oliën te starten.
Alvast bedankt.
Hkramer
@zepos één goed advies voor olie bestaat niet. Ik gebruik thuis in alle oude tractoren 2 60L vaten 1 vat 15w40 kroontrak STOU en 1 vat 80w90 met deze vaten smeren wij motor hydrauliek, versnellingsbak en achterbrug afhankelijk van de tractor en de systemen.

deze kroontrak heb ik goede ervaringen mee in oudere machines.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0