Atlas 1200 - Kraan draait langzaam weg

Goedenavond. Ik heb een vraagje over een atlas 1200.
Als de kraan tijdens werkzaamheden niet helemaal waterpas staat draait de kraan telkens weg als ik de hendels niet bedien.
Wat zou dat kunnen zijn?
Groetjes Martin
MartTractorFan

Reacties

+2
wim-same
Daar had mijn 1202 vroeger ook last van. gewoon recht zetten.. ha ha
+1
ardpassat
Daar zit nog geen automatische zwenkrem op
+1
GerbertXL
Doet mijn veel nieuwere 1104 ook. Dit is de eerste keer dat ik me realiseer dat het niet perse normaal is 😁
rommert14
@GerbertXL onze liebherr van 2001 ook volgensmij
+1
topcat
Klopt wat ard passat schrijft , huidige kranen kunnen omdat er geen vrij retour is niet zwenken als de hendels niet bediend worden , bij de oude atlassen was dat niet , en als je dus scheef staat draait hij weg , wel hebben zij links op de vloer een pendaal welke fungeert als zwenkrem deze is lucht bedient en zit rechts naast de giek bij de zwenkmotor , dit is gewoon een remtrommel met remvoering daarin bediend door een lucht cilinder , met de oude atlassen tijdens het zwenken en je bent bijna in de posite waar je naar toe wilt dan moet je met de zwenkhendel tegen sturen , de zwenkrem wordt alleen gebuikt als je even met de giek van de grond moet blijven staan, tijdens het transport kun je de onderwagen van de boven wagen blokkeren met een pen die je kunt insteken .
gr jacob
wim-same
@topcat Alleen de 1200 en de AB 1202 hebben geen zwemkrem. De zwaardere Altassen wel. Mijn oude AB 1702 LC had wel een zwenkrem.
topcat
@wim-same tis ook al weer zo lang geleden en ik heb ze beiden gehad
MartTractorFan
Hartstikke bedankt voor jullie reacties😁👍🏻
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!