Illustratie van:

Renault Ares 616 RZ - Keuzehendel aftakas toerental zit vast

Sinds begin dit jaar ben ik eigenaar geworden van een renault ares 616rz.

Ondertussen begin ik de trekker stilaan te kennen. Maar nu wilde ik laats de aftakas op 540 eco zetten. Maar ik krijg met de beste wil van de wereld geen beweging in de hendel(middelste gele hendel).

Moet ik hiervoor eerst bepaalde handelingen verrichten alvorens ik deze hendel kan schakelen? Of zal er iets verkeerd zijn in de achterbrug?

Wie weet hier meer van, of kan me goede raad geven?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
ardpassat
Ik ken de tractor niet, maar ik kan me voorstellen als de hendel al heel lang in die stand staat dat er iets vastgeroest zit. Kijk eens waar de stangen de achterbrug ingaan, spuit er eens wat kruipolie op en tik er zachtjes met een hamertje tegenaan. Misschien krijg je het dan weer gangbaar. Was bij mijn fendt ook .
+1
MRdeere
Wat wij wel eens hebben bij onze JD is dat de hendel klemt op n toeren tal als je de aftakas effe aan zet zodat die net aangrijpt kun je hendel er uit trekken. Wel aftakas meteen uitduwen. kan me niet voorstellen dat dit goed is voor de bak.
labella
Normaal zou je hem naar beneden kunnen drukken in neutraal en dan door naar eco, maar als dat niet wil zal er toch iets vast zitten. Ik heb hier even onder de cabine gekeken maar kon zo niet zien waar de kabel precies heen loopt. Wij hebben wel eens dat de hendel van normaal wel in neutraal wil maar dan niet in eco maar dat is te verhelpen door de trekker even uit te zetten.
boegie
Aan deze hendel zit inderdaad een kabel. Kan zijn dat deze stuk is en daardoor de hendel niet te bewegen is. Is te testen door de kabel te demonteren en de hevel met de hand te bewegen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Ares 616 RZ en hebben de trefwoorden aftakas en toerental geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN