Motor wil niet draaien

IK heb een deutz 4006 ongeveer een jaar geleden gewoon lopend stil gezet. Van de week wilde ik hem verplaatsen, maar de motor draaide niet. Nu blijkt dat de motor vast zit.(geprobeerd met dop en pijp op krukas. Ik heb hem eens in de versnelling gezety en met een andere tractor voorzichtig voor en achteruit "geschommeld" , echter zonder resultaat. Heeft iemand wel een meegemaakt dat een b.v. een zuiger vastgeroest zit op zo een korte tijd?
frammi

Reacties

faane
Dat is toch aardig, dat er na een jaar stilstaan een zuiger zou vastzitten.
arnoud
Na een jaar is wel erg vlot, vochtige omgeving? Maar dan nog zou het wel heel snel zijn
faane
Als de motor echt zou vastzitten, kan je niet proberen met de injectoren uit de cilinderkoppen te demonteren en er dan wd 40 of olie ingieten zodat je de zuigers kan laten inwerken en met geduld en gevoel kan loskrijgen.

Toch proberen waard lijkt mij.
+1
county854t
Er is wss water in gekomen. Ben vorig jaar bij n deutz dealer geweest en die had n 5206 binnenstaan die( hoe is het mogelijk?) precies met de uitlaat onder n druppend golfplaat boutje gestaan had en dus water in de motor had en vast geroest. Je mag informeren over dit verhaal bij Megens in Sint Michielsgestel
schluterman
@county854t klopt inderdaad ik heb die trekker gezien
Yanmarthomas
Na mijn idee kan het alleen zijn dat er water in de uitlaat gekomen is en er nu water op de zuigers staat en dus is gaan vastroesten. Heb wel eens meegemaakt dat een motor na 10 jaar vast zit door vast gekoekte zuigerveren door vuile olie maar niet na 1 jaar..
+1
Deutz-5006
Verstuivers er uit en vol wd 40 zetten, 2 dagen laten staan en proberen, heb dat ook al een keer gedaan ging perfect en motor draaide ng primA, wel olie verversen dan uiteraard
+2
frammi
Ga ik proberen.Water in uitlaat kan niet want ik had de uitlaat er af en een omgekeerde plastic fles op het spruitstuk gezet, net om problemen te voorkomen.
Yanmarthomas
@frammi oké. Ik kan me het niet voorstellen dat hij vast zit maar als je hem echt niet rond krijgt zal het wel. Ik zou het niet kunnen zeggen vanaf afstand
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motor en startprobleem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!