International 533 - Brede of smallere banden inter 533

Hallo

Als je me vorige topic hebt gezien weet je dat ik na een inter 533 smalspoor ben wezen kijken. Nu zaten hier best brede banden op die buiten het spatbord komen. De verkoper had ook banden liggen die even breed als het spatbord zijn. Ik ga hem vooral op een stuk ‘gazon’ gebruiken waar nooit geen plassen staan en het zelden drassig is. Ik heb een maaier van 1.20 en de trekker is met normale banden rond de 118-1.20 breed maar met deze banden 1.28-1.30 dus vraag ik mij af of het verstandiger is om er smallere banden op te leggen?

Gr Thomas.
Yanmarthomas

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Fendt926Driver
Als de brede banden er nu op zitten zijn het al smalle banden.
Nog smallere kun je er bij kopen om er op te zetten maar voor de (250 euro??) Wat je terug krijgt voor de andere banden zou ik ze erbij houden
Yanmarthomas
@Fendt926Driver hij heeft nog zo’n zelfde trekker staan met banden die binnen het spatbord vallen. Die wilt ie eventueel wel omruilen. Maar ik vraag met af of dat voor het maaien beter is
Mdbm
Ik heb je vorige topic niet gezien, maar jongens, wat een prachtige inter heb je hier op foto staan!
Op de vraag van je banden kan ik niet antwoorden. Dat ligt bij jou persoonlijk. Zolang het maar een smalspoor blijft.
Yanmarthomas
@Mdbm vindt persoonlijk smallere banden mooier. Maar was even benieuwd naar jullie advies.
roscho
Het zou mooier zijn als de trekker smaller is dan de maaier, dan kun je altijd langs de kant maaien. Is de trekker breder, dan laat je langs de kant altijd een spoortje staan. Zelfs als de trekker even breed is als de maaier, zul je nog een spoortje langs de kant (paaltjes) laten staan. Echter: zo'n 533 vind je waarschijnlijk niet smaller dan 1.20 m. Je zou de maaier dan scheef achter je trekker moeten laten lopen. Op zich ook niet erg, als de aftakas bij trekker én werktuig maar dezelfde hoeken maakt. Of je zou ervan af moeten zien en iets moeten kopen wat smaller is: een echte minitractor van max. 1.10 breed.
Yanmarthomas
@roscho langs de kanten maakt niet veel uit. Ik loop nu ook altijd nog even met de bosmaaier langs het hek en de haag.
+1
roscho
@Yanmarthomas Bedenk wel dat het dan een strook van zo'n 10 tot 15 cm méér is die blijft staan, je zult dus meer met je bosmaaier moeten doen. Als dat geen bezwaar is, zijn die brede banden ook geen probleem. Omdat je een achtermaaier hebt, rij je toch altijd over het ongemaaide gras. Brede banden drukken minder in, waarschijnlijk gaat het dan met brede banden zelfs nog beter.
Yanmarthomas
@roscho oké die 15cm is geen probleem. Zal ik ons pap is even laten lopen met de grasmaaier 😜
Vindt het persoonlijk mooier als ze gelijk met de spatborden zijn. Maar dat geeft weinig problemen denk je?
roscho
@Yanmarthomas Met mijn kleine Hinomoto C144 maai ik ook 1.20. De nokken op de banden zijn zo hoog dat ik bij nat weer beter niet op het gras kan komen omdat ik alles stuk rijd. Hoe breder de banden, hoe minder druk. En liefst ook nog lage nokken, dan rij je het minst stuk.
Of je moet investeren in smalle banden om de trekker zo origineel mogelijk te houden. Denk er ook om dat je met brede banden je grondwerktuigen altijd breder moet hebben dan de trekker. Een frees van 1.50 bijv., anders hou je sporen, óf het werktuig er scheef achter hangen.
Hoe oud is "ons pap"? Loopt hij over 10 jaar ook nog met de grasmaaier?
+1
Yanmarthomas
@roscho dat zijn van die banden voor rijstvelden? Die hebben inderdaad hoge nokken deze vallen wel mee. Ik maai het veld nu 10 jaar heb er nog nooit plassen op zien staan en het is nauwelijks drassig. Mijn vader is nu 53 hoop dat hij over 10 jaar nog wel kan maaien haha
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 en hebben de trefwoorden advies en banden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!