Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - MF 135 8s

Ik kan mijn koppeling niet ver genoeg induwen om mijn aftakas in te schakelen.De eerste stap voor de versnellingen werkt wel.
Wat is het probleem?

Deel dit topic

Reacties

warmerbros
Kan zijn dat je koppelingsplaat versleten is of dat je de pendaal nog iets kan stellen,ik heb wel eens gehoord dat je via de onderkant ook de schroefjes die op je drukgroep zitten nog wat uit kan draaien,maar je kan hem ook in 2e gooien is allemaal best simpel om te doen,misschien is je druklager versleten en dan slijten die schrofjes op je drukgroep ook af,meest hoor je dan een knerpend geluid als je de koppeling intrapt
Lambert Jan
De makkelijkste (boeren)oplossing is, met een breekijzer de treeplank iets doorbuigen. Hierdoor kun je het pedaal verder intrappen en dan moet het weer lukken. Het is natuurlijk niet de beste oplossing, maar het werkt wel.
warmerbros
Wij hebben een 35x die heeft dat ook dat ook als je op het pendaal gaat staan doet ie het wel,de komende winter gaat ie ook in 2e kunnen we meteen de krukaskeering vernieuwen
mannix
Schroefjes hebben 2 mm speling dat is ok pedaal komt niet aan de treeplank
Wimsumar
Beste Mannix: Wat houdt het in: "ik kan de aftakas niet inschakelen"?
1] er is alleen gekraak (van tandwielen) te horen

2] De hendel wil niet naar achteren (geen kraakgeluid).
mannix
Alleen gekraak van tandwielen
Wimsumar
Beste ManniX: Je schrijft dat het koppelingspedaal niet tot aan de treeplank komt.
Als ik me niet vergis zit er voor op de treeplank een palletje, de "koppelingstop" waardoor het pedaal niet zo ver ingetrapt kan worden dat de aftakaskoppeling los komt.
Misschien zit dit palletje in de weg?
gerhardleusink
Je kunt idd de koppeling opstellen aan de onderkant van de trekker. let wel op!! er zit een dubbele koppeling in, d.w.z. een koppeling voor rijden en een koppeling om je aftakas mee in en uit te schakelen. dus let wel op dat je de goede afstelt en als je em afsteld over alle drie de drukvingers gelijkmatig afsteld.
Wimsumar
De koppelingstop:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
8